ΤΟΠΙΚΑ

Πόλος έλξης το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

πόλος-έλξης-το-χιονοδρομικό-κέντρο-πη-232906

Συγκέντρωσε 2.000 επισκέπτες το περασμένο Σαββατοκύριακο – Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος της «Κενταύρων Ορος»

Πόλος έλξης για Ελληνες και ξένους επισκέπτες το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, που συνεχίζει τη λειτουργία του σήμερα και αύριο, ενώ υπολογίζεται ότι συγκέντρωσε περί τους 2.000 επισκέπτες το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί έως τις 4 το απόγευμα, προσελκύοντας δεκάδες τουρίστες, που δηλώνουν λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πολλοί επισκέπτες του χιονοδρομικού προέρχονται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ χθες απόλαυσε τη χιονισμένη πίστα ομάδα Αγγλων επισκεπτών, οι οποίοι δηλώνουν λάτρεις του Πηλίου, του περιπατητικού τουρισμού και των χειμερινών σπορ.

«Πρόκειται για φίλους του Πηλίου, οι οποίοι μόλις πληροφορήθηκαν ότι είναι ανοιχτό το χιονοδρομικό ήρθαν με χαρά» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Μεταφορών Γρηγόρης Ιγγλέσης, πρόεδρος του χιονοδρομικού.

Παράλληλα δήλωσε ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου, καθώς τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα καταγράφηκαν περί τους 4.000 επισκέπτες στο χιονοδρομικό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τονωτική ένεση χαρακτηρίζεται, στο μεταξύ, η λειτουργία του χιονοδρομικού από τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες της περιοχής, καθώς υπογραμμίζουν ότι η αύξηση των επισκεπτών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου λειτουργεί θετικά στη χειμερινή κίνηση και στους τζίρους των επιχειρήσεων.

«Σαφώς η λειτουργία του χιονοδρομικού συντελεί στην προσέλκυση πελατών αυτή την εποχή. Είναι σημαντικό ότι λειτουργεί και ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση κι όταν χιονίσει μπορεί να λειτουργήσει» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Γιώργος Ζαφείρης.

Οι λάτρεις του σκι και των χειμερινών σπορ επιλέγουν το Πήλιο για διήμερες αποδράσεις αναψυχής με φόντο το χιονοδρομικό, ενώ όπως σημείωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων «η Μαγνησία μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες οι οποίοι ασχολούνται με εναλλακτικές μορφές τουρισμού και συνήθως είναι υψηλότερου βαλαντίου από τον απλό τουρίστα. Είναι προφανές, ότι η λειτουργία του χιονοδρομικού λειτουργεί υποστηρικτικά για τους επαγγελματίες και την περιοχή κατ’ επέκταση», είπε.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται, εξάλλου, και στα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, γεγονός που πιστοποιεί την αυξημένη επισκεψιμότητα στην περιοχή, που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου