ΤΟΠΙΚΑ

Ανέλαβε επίσημα καθήκοντα ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου

ανέλαβε-επίσημα-καθήκοντα-ο-νέος-διοι-234068

Ορκίστηκε και αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Γιάννης Ντόκος.

Όπως δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η ορκωμοσία του νέου Διοικητή είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα το μεσημέρι, του Γραφεία της Διοίκησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Μαζί με τον κ. Ντόκο ορκίστηκαν και νέοι Διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Κωνσταντίνου Γρηγορίου, του Γ.Ν. Άμφισσας κ. Χαριλάου Γεωργίου και του Γ.Ν. Καρπενησίου κ. Δημητρίου Καρατσίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ακολούθησε σύσκεψη προκειμένου να δοθούν «οδηγίες προς ναυτιλλομένους» και μία πρώτη ενημέρωση για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο στον τομέα της υγείας.

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα επίσημα πλέον ο κ. Ντόκος υπέγραψε στην 5η ΥΠΕ το συμβόλαιο αποδοτικότητας.

Οι βασικοί ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι αποδοτικότητας περιλαμβάνουν οικονομικοδιαχειριστικούς και ποιοτικούς στόχους. Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται στόχοι όπως μείωση ληξιπρόθεσμων, μείωση κόστους προμηθειών, ενέργειας, κόστους συντήρησης και παρακολούθηση και μείωση δεικτών κόστους (φάρμακο, υγειονομικό υλικό, υλικά εργαστηρίων – αντιδραστήρια, ορθοπεδικό υλικό), σωστή λειτουργία των λογιστηρίων.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά σε στόχους, όπως μείωση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και χρήσης αντιβιοτικών, μείωση των χρόνων αναμονής στα εξωτερικά Ιατρεία και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και βελτίωση του βαθμού ικανοποίησης ασθενών και εργαζομένων.

Επίσης ο κ. Ντόκος όπως και όλοι οι διοικητές θα κριθούν στους τομείς της οικονομικής διαχείρισης, στη λειτουργική επάρκεια και λειτουργικοί δείκτες (όπως π.χ. κλίνες ΜΕΘ, ΜΑΦ, ημέρες νοσηλείας κ.ά.), ποιότητα και ασφάλεια ασθενών (όπως, ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, κατανάλωσης αντιβιωτικών κ.ά.).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου