Εφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Κοντονίνας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-17, 11:14:03
Εφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Κοντονίνας

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου σκόρπισε το άγγελμα του θανάτου του προέδρου των συνταξιούχων εμπόρων του ΤΕΒΕ Μαγνησίας, Θανάση Κοντονίνα.

Ο Θανάσης Κοντονίνας που έδινε μάχη για τη ζωή νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου μετά από πολύ σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, τελικά δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε σήμερα το πρωί, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια τους φίλους του και όλον τον εμπορικό κόσμο του Βόλου.

Οι οικείοι του μέσα στο βαρύ τους πένθος εξέφρασαν την επιθυμία να γίνει δωρεά των οργάνων του, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό να γίνει.

Ο Θανάσης Κοντονίνας διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίων Αναργύρων, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ - ΤΑΕ Βόλου.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου. Η σορός θα βρίσκεται στον Ναό από τις 10.30 το πρωί.

Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ αποχαιρετά τον Θανάση Κοντονίνα

Η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ αποχαιρετά τον Θανάση Κοντονίνα και σε ανακοίνωσή του αναφέρει εξής:

«Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ αποχαιρετά τον συναγωνιστή Θανάση Κοντονίνα, που έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή.  Έναν άνθρωπο που όλη του η ζωή του ήταν αφιερωμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του λαού μας.

Ο Θανάσης Κοντονίνας συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ πολλές δεκαετίες. Ήταν μπροστάρης στους αγώνες με τις θέσεις του ΚΚΕ σε πολλούς τομείς που υπηρέτησε στο κίνημα. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίων Αναργύρων, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ - ΤΑΕ Βόλου.

Όλοι θα θυμόμαστε την παρουσία και την καθημερινή προσφορά του στους κοινωνικούς αγώνες. Τη ζωντάνια του και το ενδιαφέρον του για κάθε ζήτημα. Τη συνέπεια με την οποία υπηρέτησε το λαϊκό δίκιο. Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, τον πολιτισμό, την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης των αγώνων του λαού μας και της εθνικής αντίστασης, τα προβλήματα της πόλης. Ήταν ακούραστος, ανήσυχος και ασυμβίβαστος μαχητής. Ο Θανάσης θα αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικής ζωής και δράσης. 

Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου σε συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Θανάση Κοντονίνα, αναφέρει: «Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Θανάση Κοντονίνα, προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας, τ. δημοτικού συμβούλου Βόλου και αναγνωρίζοντας την δράση και την προσφορά του στα κοινά της πόλης, εκφράζει τη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Ψήφισμα για το θάνατο του Θανάση Κοντονίνα εξέδωσε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, σήμερα Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 13:00, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά το θλιβερό άγγελμα θανάτου του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΝΤΟΝΙΝΑ ο οποίος διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και αφού άκουσε τον Πρόεδρο αυτού, ο οποίος εξήρε τις αρετές του εκλιπόντος, τις προσφερθείσες υπηρεσίες του προς τον Επιμελητηριακό θεσμό και τον επαγγελματοβιοτεχνικό κόσμο, καθώς και την ποικιλόμορφη δράση του στον κοινωνικό τομέα της πόλης μας, εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω Ψήφισμα:

  1. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Επιμελητήριο.
  2. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να κατατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό στο ΙΔΡΥΜΑ «ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ».
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο.
  5. Να επιδοθεί αντίγραφο του παρόντος στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Ψήφισμα για τον θάνατο του Θανάση Κοντονίνα εξέδωσε η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου συνήλθε ημέρα Παρασκευή 17/01/2020 και ώρα 14:00, σε έκτακτη συνεδρίαση, στα γραφεία του Συλλόγου, έπειτα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Αθανασίου Κοντονίνα, Πρόεδρο Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΑΕΕ – ΤΑΕ), τέως Συμβούλου Διοικητικού Συμβουλίου ΕΣΒ, μέλος για πολλά χρόνια του Εμπορικού Συλλόγου και πάνω από όλα ενεργό συνδικαλιστή και φίλο, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, να κατατεθεί χρηματικό ποσό στη μνήμη του στο ίδρυμα “ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ”, να δημοσιευθεί το παρόν στον Τοπικό Τύπο και να παραδοθεί αντίγραφο του παρόντος στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας ΙΚΑ – Δημοσίου – OAEE(ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ(ΤΑΕ) – ΑΓΕΤ αναφέρει τα εξής: «Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΙΝΑΣ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ νομού Μαγνησίας, η ψυχή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας, ο αγωνιστής της πρώτης γραμμής του συνταξιουχικού κινήματος, για την αξιοπρέπεια ,για την ίδια την ζωή, δυστυχώς, έχασε την μάχη της δικής του ζωής…

Από σήμερα το συνταξιουχικό κίνημα στην Μαγνησία είναι φτωχότερο. Θα μας λείπει ο γελαστός και πάντα αισιόδοξος Θανάσης, θα μας λείπει ο μεστός και δυνατός λόγος του, θα μας λείπει το χιούμορ, η φαντασία του. Θα τον θυμόμαστε όλοι, η μνήμη του  θα μας είναι δύναμη  να συνεχίζουμε  δυναμικά  τις  διεκδικήσεις μας.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, αύριο το Σάββατο 18/01/2020, να δώσουμε τον τελευταίο χαιρετισμό στον αγωνιστή ΘΑΝΑΣΗ, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου, στις 12:00 μ.μ.. Η σορός θα βρίσκεται στον Ναό από τις 10.30 το πρωί».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=