ΤΟΠΙΚΑ

Εχει κάνει “σουρωτήρι” το βιολογικό

εχει-κάνει-σουρωτήρι-το-βιολογικό-851206

Φρένο στην αυθαιρεσία της σπορελαιουργίας ΜΑΝΟΣ Α.Ε. στη Β ΒΙΠΕ, που λειτουργεί ανεξέλεγκτα χωρίς να πληροί τους όρους επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων, βάζει η ΔΕΥΑΜΒ.
Η συγκεκριμένη εταιρία “ ελέγχεται”, καθώς μόνο το τριήμερο που μας πέρασε γέμισε με λίπη τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, ενώ γενικότερα τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της έλλειψης Μονάδας επεξεργασίας έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα και πολλές βλάβες στην Εγκατάσταση της ΔΕΥΑΜΒ.
Χαρακτηριστικό της έκτασης του προβλήματος είναι το ενυπόγραφο σημείωμα που απέστειλε μόλις χθες η υπεύθυνη του Βιολογικού κ. Διομή προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχο Βόλου Αλ. Βούλγαρη με το οποίο χαρακτηριστικά επισημαίνει ότι “τους τελευταίους πέντε μήνες τουλάχιστον, 20 εργαζόμενοι στις Εγκαταστάσεις του Βιολογικού ασχολούνται σε όλες τις βάρδιες με τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη βιομηχανία και ζητούν από τη ΔΕΥΑΜΒ να λάβει μέτρα”…
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ χθες το μεσημέρι αποφάσισε να επιβάλλει καταρχήν πρόστιμο 20.000 ευρώ στην εταιρία και να διακόψει την προσωρινή σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης της ΜΑΝΟΣ Α.Ε.
Παράλληλα θα ζητηθεί εγγράφως από τη ΝΑΜ να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να παρέμβουν για να επιληφθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις..
Κλιμάκιο της ΔΕΥΑΜΒ εξάλλου θα προχωρήσει στην καταγραφή και αποτίμηση της ζημιάς που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις της ΕΕΛ και αναμένεται να κινηθεί αρμοδίως για να καταβληθεί αποζημίωση, στη διαδημοτική επιχείρηση.
Η “πορεία” της συγκεκριμένης εταιρίας απασχολεί τη ΔΕΥΑΜΒ από το 2003.
Συγκεκριμένα το 2003 η εταιρία ζήτησε άδεια για τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης, μόνο όμως για τα απόβλητα του προσωπικού.
Το 2006 μετά από έλεγχο που έγινε από τη ΔΕΥΑΜΒ διαπιστώθηκε ότι ξεκίνησε να ρίχνει τα απόβλητα χωρίς καμία επεξεργασία, έχοντας κάνει παράνομη σύνδεση…
Ως πρώτο πειθαρχικό μέτρο η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να προχωρήσει στην διακοπή της υδροδότησης και βέβαια καταστράφηκε η παράνομη σύνδεση.
Εγκρίθηκε ωστόσο στη συνέχεια προσωρινή άδεια σύνδεσης και ζητήθηκε να υπάρξουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να υπάρχει συμβατότητα του λύματος που θα καταλήγει για επεξεργασία στην ΕΕΛ.
Η εταιρία, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, δεν ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα τα απόβλητα να καταλήγουν χωρίς καμία επεξεργασία στο Βιολογικό και το πρόβλημα να έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου