ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετέχουν στην απεργία κατά του νέου ασφαλιστικού οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Μαγνησίας

συμμετέχουν-στην-απεργία-κατά-του-νέο-236127

Την ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε σήμερα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Μαγνησίας με θέματα διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2019, έγκριση προϋπολογισμού του 2020, πρόγραμμα δράσης και διοργάνωση εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η Διοίκηση δήλωσε ικανοποιημένη για την ανταπόκριση των μελών του συλλόγου και των συνταξιούχων που για πρώτη φορά συμμετείχαν στην Γ.Σ., επίσης και για τα νέα μελή που εγγραφτήκαν σήμερα.

Εκτός τις ευχές για το νέο χρόνο και την κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας από τα την Διοίκηση του συλλόγου, έγινε αναλυτικός ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για το 2019, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μελή τους, μαζί με το προϋπολογισμού του 2020.

Στην εισήγηση του Δ.Σ. επισημάνθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και βιώνουν καθημερινά οι συνταξιούχοι και οι οικογένειες τους από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και εφαρμόστηκαν, όχι μόνο από την σημερινή κυβέρνηση, αλλά από τις όλες που κυβέρνησαν τα τελευταία 10 χρόνια.

Στο κλείσιμο των εργασιών της συνέλευσης πάρθηκαν αποφάσεις: εκτός από την συνέχιση των εξορμήσεων για την καλύτερη ενημέρωση των συνταξιούχων για το νέο ασφαλιστικό, να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της περιοχής την ημέρα ψήφισης και συζήτησης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε κατά την συνέλευση «Αιχμή στον αγώνα μας σήμερα πρέπει να είναι τα εξής:

  • Να κάνουμε κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να συνεχίσουμε τον αγώνα με μεγαλύτερη συμμετοχή και αποφασιστικότητα δίπλα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Να μην κοπάσουν οι κινητοποιήσεις, αλλά να συνεχίσουμε, να νιώθουν την ανάσα μας κάθε μέρα. Κάθε μέρα να μπαίνουν στον αγώνα και στην οργάνωσή του και άλλες δυνάμεις.
  • Δεν παραιτούμαστε από ότι μας έχουν κλέψει όλα αυτά τα χρόνια. Τα διεκδικούμε όλα. Τα δικαιώματά μας δεν είναι “περασμένα – ξεχασμένα”. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τον ιδρώτα μας. Μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, αυτό μας λένε οι αγώνες του λαού μας και οι κατακτήσεις του.
  • Η εργατική τάξη οι συνταξιούχοι και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Να αμφισβητήσουμε την εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνήσεών τους. Να δυναμώσει το μεγάλο όπλο του λαού που είναι η συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Σε αυτή τη υπόθεση οι συνταξιούχοι έχουν σπουδαίο ρόλο. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.

Γι’ αυτό το λόγο, παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Για να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποιησή τους. Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
  • Πλήρης αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Αυξήσεις τώρα στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Αυξήσεις στις συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.
  • Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδύονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
  • Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
  • Την επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου