Διαβούλευση για τη δημιουργία νέων δομών μεταναστών στη Θεσσαλία ζητεί η ΠΕΔ

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-15, 19:49:53
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Παπαστεργίου
Διαβούλευση για τη δημιουργία νέων δομών μεταναστών στη Θεσσαλία ζητεί η ΠΕΔ

Τον προβληματισμό και κυρίως την αντίδρασή του στους σχεδιασμούς του Υπουργείου χωρίς την ενημέρωση και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για τη δημιουργία νέων δομών μεταναστών στη Θεσσαλία εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρισα.

Στην συνεδρίαση τέθηκε προς συζήτηση του θέμα και τέθηκε προς έγκριση ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία:

Το ψήφισμα της ΠΕΔ έχει ως εξής:

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας, με αφορμή τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος για το ενδεχόμενο δημιουργίας  από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, δομών μεταναστών σε περιοχές της Θεσσαλίας, καταθέτει την διαφωνία της για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης των ΟΤΑ επί του συνολικού σχεδιασμού και των κριτηρίων επιλογής, καθώς και για την έλλειψη κάθε συνεργασίας με τους ΟΤΑ.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρουσιάσει επίσημα τα στοιχεία του αριθμού μεταναστών και των Δομών στη χώρα και ανά περιφέρεια. 

Ζητάμε να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση με τους ΟΤΑ και την Περιφέρεια ως ισότιμους συνομιλητές  για τα κριτήρια δημιουργίας νέων Δομών για φιλοξενία συγκεκριμένου αριθμού και χαρακτήρα υπηκόων τρίτων χωρών και με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας καθώς και με την αποδοχή εκ μέρους των τοπικών κοινωνιών, χωρίς καμιά εμπλοκή των Μ.Κ.Ο

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας αναγνωρίζει το μείζον για τη χώρα ζήτημα διαχείρισης φιλοξενίας μεταναστών, και δηλώνει παρούσα για κάθε ειλικρινή και ανοικτή συνεργασία, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού στην ελληνική κοινωνία.

Ταυτόχρονα ζητάμε την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου ή επαναπροώθησης για άμεση άμβλυνση του προβλήματος.

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας δηλώνει κατά πλειοψηφία την αντίθεσή της για τη δημιουργία νέων Δομών μεταναστών στη Θεσσαλία, χωρίς τήρηση προηγουμένως,  όλων των παραπάνω.

Η απόφαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας να δημοσιοποιηθεί στον τύπο και να αποσταλεί σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, την ΚΕΔΕ, την περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΕΝΠΕ».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=