ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήθηκαν κοπή πεύκων λόγω… αισθητικής στα Κάτω Λεχώνια

αιτήθηκαν-κοπή-πεύκων-λόγω-αισθητικ-236451

Το τοπικό συμβούλιο επικαλέστηκε λόγους επικινδυνότητας των δέντρων, που δεν υφίσταται μετά το κλάδεμά τους – Απορρίφθηκε το αίτημα

Κοπή έξι πεύκων, που βρίσκονται στο κέντρο των Κάτω Λεχωνίων, αξίωσε το τοπικό συμβούλιο, επικαλούμενο λόγους επικινδυνότητας, που όμως δεν υφίστανται μετά την παρέμβαση της υπηρεσίας Πρασίνου και παραδεχόμενο σε δεύτερο χρόνο ότι το θέαμα είναι… αντιαισθητικό!

Το αίτημα του τοπικού συμβουλίου Κάτω Λεχωνίων εξετάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Γ. Αραμπατζής, ο οποίος μίλησε για έξι πεύκα ψηλά, που έχουν γείρει, είναι παλιά και όπως είπε επικίνδυνα. «Κάτοικοι που έχουν τα σπίτια τους στην περιοχή φοβούνται για τα χειρότερα. Σπάνε κλαδιά και πέφτουν προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Πριν από χρόνια κλαδί που έσπασε είχε ως αποτέλεσμα να τρυπήσει ολόκληρη καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, ενώ σε άλλη περίπτωση έχουν σπάσει μέχρι και δημοτικά φωτιστικά. Τα δέντρα πρέπει να κοπούν και στη θέση τους θα φυτέψουμε άλλα», ανέφερε ο κ. Αραμπατζής.

Την αντίθεσή του στην εισήγηση του συμβουλίου των Κάτω Λεχωνίων εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αποστόλης Μαλαματίνης. «Τα δέντρα ήταν στα 17 – 18 μέτρα και τα περιορίσαμε στα 10 – 12 μέτρα. Δεν υπάρχει καμία επικινδυνότητα πλέον. Τα ξερά κλαδιά έχουν αφαιρεθεί, η κόμη τους είναι ισορροπημένη και τα δέντρα μακροσκοπικά υγιή», σημείωσε ο αντιδήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι ο κίνδυνος έχει εκλείψει.

«Είναι άσχημο το θέμα στο κέντρο του χωριού» συνέχισε ο κ. Αραμπατζής επιμένοντας στην κοπή των δέντρων και θέτοντας πλέον ζήτημα… αισθητικής μετά το κλάδεμα.

Ομόφωνα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής απέρριψε την κοπή των υγιών δέντρων.

Αντιθέτως εγκρίθηκε η κοπή δέντρου στη Λ. Βύρωνος και Μαυροκορδάτου 110 το ριζικό σύστημα του οποίου προκαλεί πρόβλημα στο σύστημα αποχέτευσης και ενός ακόμη στην οδό Τριανταφύλλου στην Αγριά που προκαλεί προβλήματα στα θεμέλια του σπιτιού.

«Εχουν ελαχιστοποιηθεί οι κίνδυνοι»

Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Αποστόλης Μαλαματίνης αναφέρθηκε στο συστηματικό έργο που γίνεται από την υπηρεσία για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από πτώσεις δέντρων και κλαδιών σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.

«Η υπηρεσία προχωρεί σε συστηματικό κλάδεμα των επικίνδυνων δέντρων για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους», σχολίασε.

Αυτή την περίοδο γίνεται εκστρατεία κλαδέματος των πλατάνων, καθώς είναι η εποχή που επιτρέπονται παρεμβάσεις. Ηδη έχουν ολοκληρωθεί κλαδέματα πλατάνων σε Δράκεια και Παλιόκαστρο και θα ακολουθήσουν σε Πορταριά και Μακρινίτσα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου