ΤΟΠΙΚΑ

Μειώθηκαν τα αυθαίρετα στον Δήμο Βόλου

μειώθηκαν-τα-αυθαίρετα-στον-δήμο-βόλο-236572

Από τις 190 το 2013, οι αιτήσεις για παράταση των παροχών μειώθηκαν στις 71 το 2019

Μείωση του ποσοστού των ακινήτων, στα οποία υπάρχουν αυθαιρεσίες ή έμειναν ημιτελή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να μην μπορούν να ενημερώσουν τους φακέλους για να τους καταθέσουν στη ΔΕΗ για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καταγράφεται στον Δήμο Βόλου. Η μείωση φαίνεται από τον αριθμό των αιτήσεων ιδιοκτητών ακινήτων που ζητούν παράταση της εργοταξιακής παροχής, που κατατίθενται στη διεύθυνση πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Βιώσιμης Κινητικότητας, Θανάσης Σταυρίδης, οι αιτήσεις για παράταση των παροχών εργοταξιακού ρεύματος μειώθηκαν από τις 190 το 2013, στις 71 το 2019. Το 2014 κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν 125 αιτήσεις, το 2015 έφθασαν στις 106, το 2016 στις 80, το 2018 στις 86 και το 2018 στις 78. Για το 2019 εγκρίθηκε η παράταση του εργοταξιακού ρεύματος για 71 περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων.

«Παρατηρούμε σταδιακή μείωση των αιτημάτων, που οφείλεται και στον νόμο περί αυθαιρέτων, μέσω των οποίων αρκετοί ιδιοκτήτες τακτοποίησαν τις οικοδομικές εκκρεμότητες και κατάφεραν να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τα μέλη της οποίας ενέκριναν τις 78 αιτήσεις που κατατέθηκαν έως τέλος του 2019.

Η παράταση αφορά σε χρονικό διάστημα ενός έτους και όπως σημείωσε ο κ. Σταυρίδης τα κριτήρια για την παράταση των εργοταξιακών παροχών ρεύματος είναι αποκλειστικά και μόνο κοινωνικά. Η παράταση δίνεται σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους, απόρους, ΑμεΑ, άτομα με σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, οικογένειες μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά και χρόνια ιατρικά προβλήματα και σε άτομα που είναι σε αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία να ολοκληρώσουν την κατασκευή των οικιών τους και υποχρεώνονται να μείνουν σ’ αυτές παρ’ όλο που είναι ημιτελείς. Η παράταση σύνδεσης αφορά σε κύρια κατοικία, δεύτερη ή εξοχική κατοικία, κατάστημα και βιοτεχνική χρήση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου