ΛΑΡΙΣΑ

Επερώτηση Δημήτρη Κουρέτα για το νέο ΕΣΠΑ περιόδου 2021 – 2027

επερώτηση-δημήτρη-κουρέτα-για-το-νέο-ε-236661

Ζητεί να ενημερωθεί γιατί η Περιφέρεια δεν απέστειλε τις προτάσεις της στην κυβέρνηση

Επερώτηση για το νέο ΕΣΠΑ κατέθεσε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Θεσσαλίας «Πρωτοβουλία» Δημήτρης Κουρέτας στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουρέτας ενημερώνει ότι στις 6 Ιουνίου 2019, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, διαμέσου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, απέστειλε έγγραφο στις Περιφέρειες της Ελλάδος με αριθμό πρωτοκόλλου 60072-6/6/2019, με το οποίο ανάμεσα σε άλλα ζητήματα, ζητούσε την «Υποβολή προτάσεων από τους αρμόδιους φορείς πολιτικής στην ΕΑΣ σε συνέχεια της αποστολής της 1ης Εγκυκλίου» με καταληκτική ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Στο πλαίσιο αυτό η παράταξή του απευθύνθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για ενημέρωση και η πληροφόρηση που είχε ήταν πως, οι Περιφέρειες που δεν έχουν αποστείλει ακόμα τις προτάσεις τους είναι τρεις, ανάμεσά τους και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κατόπιν των ανωτέρω ο κ. Κουρέτας ζητεί να ενημερωθεί γιατί δεν έθεσε τις προτάσεις της η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο υπουργείο Οικονομίας για το νέο εταιρικό σύμφωνο ανάπτυξης περιόδου 2021 – 2027.

Επίσης, ζητεί να ενημερωθεί εάν ο περιφερειάρχης σκοπεύει να καταθέσει τις προτάσεις του στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών που δόθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας και αν θα θέσει το ζήτημα σε διαβούλευση στο περιφερειακό συμβούλιο.

«Η δημιουργία της πρότασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν θα έπρεπε να προκύπτει από μια βαθιά συνεργασία όλων των παρατάξεων; Οχι μόνο δεν είχαμε συνεργασία, αλλά δεν είχαμε καμία πρόταση από την Περιφέρεια, ούτε καν εκπρόθεσμη», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επερώτησή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου