ΤΟΠΙΚΑ

Ψάχνουν λεφτά για την Αργώ

ψάχνουν-λεφτά-για-την-αργώ-415670

Μπορεί τα οικονομικά του Δήμου Βόλου, όπως και όλης της Αυτοδιοίκησης, να μην είναι και τα πλέον ανθηρά, ωστόσο το όραμα για το…brand name της πόλης, την Αργώ, δεν παύει να αποτελεί διακαή πόθο και για τη νέα Δημοτική Αρχή, προκειμένου το ομοίωμα του μυθολογικού πλοίου να βρει μία μόνιμη στέγη σε έναν κεντρικό χώρο που θα είναι προσπελάσιμος και προσβάσιμος τόσο για τους ξένους, όσο και για τους Έλληνες επισκέπτες της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το ναυάγιο στο οποίο οδηγήθηκαν οι προθέσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία και λειτουργία Θεματικού Πάρκου στο Πεδίον του Άρεως, όσο και για τη μεταλλοκατασκευή που προγραμματιζόταν να κατασκευαστεί μέσα στο εμπορικό λιμάνι, οι σκέψεις και οι ιδέες συνεχίζουν να πέφτουν στο τραπέζι και από στελέχη της Δημοτικής Αρχής του νέου και ενιαίου Δήμου Βόλου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου κ. Νίκος Ντόκος, πως ο Δήμος Βόλου διερευνά μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Βόλου την ένταξη για το έργο στέγασης του πλοίου σε κάποιο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο κ. Ντόκος εκτιμά ότι μία χρηματοδότηση της τάξεως των 600.000 – 700.000 ευρώ είναι επαρκής για τη λειτουργία του χώρου, προκειμένου ο τελευταίος να πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ανάλογες με αυτές που έχουν αντίστοιχα σημεία αναφοράς που λειτουργούν σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις και ο οποίος εκτός από το κτήριο, που θα είναι από μεταλλοκατασκευή και στο οποίο θα φυλάσσεται η Αργώ, θα διαθέτει επίσης γραφεία, χώρους για την επισκεψιμότητα του πλοίου από τους ξένους και τους ντόπιους, ειδικό φωτισμό, βιντεοοθόνες με το ιστορικό κατασκευής του πλοίου, την αναπαράσταση του Μύθου κ.ο.κ.

Μάλιστα όπως λέει ο κ. Ντόκος από τις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα τα επικρατέστερα σημεία στα οποία θα μπορούσε να είναι ο νεώσοικος της Αργούς είναι ο χώρος μπροστά από τα παλιά ψαράδικα, ο οποίος σύντομα πρόκειται να μετατραπεί σε Πλατεία από τον εργολάβο που θα ξεκινήσει το έργο για τον ποδηλατόδρομο από το Τελωνείο μέχρι τις Αλυκές, ενώ ένα δεύτερο σημείο είναι το πάρκο του Αναύρου, απέναντι από το Αθανσσάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Χριστουγεννιάτικη

Αργώ

Εξάλλου μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας η Αργώ, μετά τις εργασίες συντήρησης και διαβροχής που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από ειδικό τεχνίτη, πρόκειται να πέσει ξανά στη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα στην παραλία, στο ύψος με την Κ. Καρτάλη. Ακολούθως θα αρχίσουν οι εργασίες για να αλλαχθούν τα σκοινιά της που έχουν φθαρεί, ενώ για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους θα φωτιστεί, προκειμένου να δώσει μία διαφορετική νότα, τόσο στους Βολιώτες, όσο και στους επισκέπτες που αναμένεται και φέτος να κατακλύσουν την πόλη και το Πήλιο.

Εξάλλου τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου αναμένεται στο Βόλο το συνεργείο του Ντέιβιντ Άνταμς που θα γυρίσει την πρώτη ώρα από το ΟΧUS Project, που θα είναι έξι επεισόδια των 50 λεπτών που θα προβληθούν από τα τηλεοπτικά δίκτυα Discovery, National Geographic και ΒΒC.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου