ΤΟΠΙΚΑ

Φύλακες – άγγελοι προσφοράς οι αιμοδότες της «Αλληλεγγύης»

φύλακες-άγγελοι-προσφοράς-οι-αιμοδό-237119

Σε 993 ανέρχονται οι φιάλες αίματος, που συγκέντρωσε ο Σύλλογος «Αλληλεγγύη» την περασμένη χρονιά

Σταθερά στην πρώτη γραμμή της προσφοράς ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη», που συνέβαλε αποφασιστικά στη συγκέντρωση 993 φιαλών αίματος στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, για την κάλυψη πάγιων και έκτακτων αναγκών. Οι ποσότητες του αίματος που συγκεντρώθηκαν διατέθηκαν σε άτομα που έχουν άμεση ανάγκη, καλύπτοντας, παράλληλα, τις καθημερινές αντίστοιχες του Νοσοκομείου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη αιμοδοσία της νέας χρονιάς, με τον Σύλλογο να προτρέπει τους υπέρμαχους της εθελοντικής προσφοράς να προσέλθουν στον προαύλειο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων (πρώην Νομαρχία), 09.00 έως 13.00. Η πρώτη αιμοδοσία του Ιανουαρίου διοργανώνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο εργαζομένων των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, με κοινό στόχο τη συγκέντρωση αίματος, που αποδεικνύεται σωτήριο σε πολλές περιπτώσεις.

Οι εμπνευστές της παραπάνω προσπάθειας απευθύνουν έκκληση «σε όλους τους εθελοντές που δεν έχουν αιμοδοτήσει το τελευταίο τρίμηνο αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να προσέρχονται στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται γιατί οι ανάγκες αίματος δεν σταματούν, τα ατυχήματα αυξάνονται, οι χρόνιοι πολυμεταγγιζόμενοι θέλουν αίμα κάθε μήνα και στο νοσοκομείο δεν έχει αίμα για τα χειρουργεία που έχουν οριστεί».

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιγνάτιος Γελαγώτης υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε κάθε χρόνο να αρχίζουμε εγκαίρως την προσπάθεια να συγκεντρώσουμε αίμα. Οι ανάγκες είναι διαρκείς και αυξανόμενες και βρισκόμαστε πάντα στις επάλξεις, έτοιμοι να προσφέρουμε βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη».

Η συνολική ποσότητα αίματος που συγκεντρώνεται κάθε χρόνο κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, με μικρές αποκλίσεις και τον πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι διαρκής στόχος και έγνοια του Συλλόγου είναι να εγγραφούν νέα μέλη, για να προστεθεί «νέο αίμα» σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία. «Προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό, καθώς πολλοί αιμοδότες σταματούν να προσφέρουν αίμα είτε λόγω ηλικίας, είτε για λόγους ασθενείας. Προσπαθούμε να τους αναπληρώνουμε με καινούργιους» είπε.

Στόχος και προσδοκία του προέδρου είναι η αύξηση των μελών του Συλλόγου και των εθελοντών αιμοδοτών κατ’ επέκταση. «Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο κόσμο και ιδίως νέους. Με κάποιο τρόπο πρέπει να αυξηθούν, γιατί υπάρχει περισσότερη ζήτηση» υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα για συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου