ΤΟΠΙΚΑ

Το όραμά μας για τη Νέα Ιωνία

το-όραμά-μας-για-τη-νέα-ιωνία-851206

Με αφορμή την επέτειο 60 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Παύλος Μαβίδης τονίζει σε μήνυμά του:

«1947-2007. Εξήντα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος ο Δήμος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Η 29η Μαΐου 1947, ημέρα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση μετονομασίας της Κοινότητας Νέας Ιωνίας σε Δήμο Νέας Ιωνίας, αποτελεί ημερομηνία – σφραγίδα στην ιστορία της πόλης.
Εν μέσω του Εμφυλίου Πολέμου και για καθαρά πολιτικούς λόγους, η Νέα Ιωνία αποκόπηκε βίαια και αναίτια από το Δήμο Παγασών, σε μια προσπάθεια να απομονωθεί από την υπόλοιπη περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο βίος του νέου Δήμου να ξεκινήσει ανώμαλα και είναι σημαντικό να μην το ξεχνούμε αυτό, διότι άλλες μπορούσαν να είναι οι προοπτικές ανάπτυξής του στο πλαίσιο ενός ενιαίου σχεδιασμού για το Πολεοδομικό Συγκρότημα που από τότε ακόμη αναπτύσσονταν κυρίως προς τη δυτική του πλευρά.
Παρόλα αυτά ο νέος Δήμος στάθηκε στα πόδια του και αξίζει φόρος τιμής στους ανθρώπους της Νέας Ιωνίας γι’ αυτό. Ο προσφυγικός Δήμος γρήγορα μετεξελίχθηκε σε μια πολυπολιτισμική πόλη διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων και πολιτισμών.
Σήμερα στεκόμαστε μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος όχι με σκεπτικισμό και σύνδρομα φοβίας, αλλά με αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας, στηριγμένοι στην αξιοσύνη του παρελθόντος και τις εμπειρίες μας, έτοιμοι να απαντήσουμε στα μεγάλα διακυβεύματα.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Νέα Ιωνία μπορεί να αναδειχθεί ως το Κέντρο του ευρύτερου Πολεοδομικού Συγκροτήματος, δηλαδή ως έδρα σημαντικών διοικητικών λειτουργιών για όλη την περιοχή, ως Πανεπιστημιούπολη, ως προορισμό νέων ανθρώπων και νέων δυναμικών κοινωνικών στρωμάτων.
Αυτή η νέα Νέα Ιωνία είναι το όραμά μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου