ΤΟΠΙΚΑ

Υπολειτουργεί το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

υπολειτουργεί-το-εργαστήριο-φυσικών-415726

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο η εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας αισθάνονταν μεγάλη ικανοποίηση που θα ξεκινούσε τη λειτουργία του το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Το εν λόγω εργαστήριο ήταν ήδη εξοπλισμένο από το 2009, ενώ αποτελούσε το μοναδικό σ’ όλο το νομό. Ένα χρόνο μετά το Εργαστήριο έχει αφεθεί στην τύχη του, μιας και δεν υπάρχει μόνιμος καθηγητής, ενώ χρησιμοποιείται μόνο από τους μαθητές του σχολείου κι όχι από όλη τη μαθητική κοινότητα της περιοχής, όπως είχε σχεδιαστεί.

Η πρωτοβουλία για την δημιουργία του εν λόγω εργαστηρίου, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΠΕΑΕΚ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης) του Υπουργείου Παιδείας ανήκει στον πρώην Διευθυντή του 31ο Δημοτικού Σχολείου κ. Παντελή Γιαννίτση, ο οποίος με τη στήριξη του πρώην Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστα Ζίκου υλοποίησαν το εργαστήριο.

Το Κέντρο Φυσικών Επιστημών αποτελεί ένα από τα 58 εργαστήρια σ’ όλη τη χώρα και στόχο είχε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών των Ε’ και Στ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων όλης της Μαγνησίας, καθώς θα είχαν τη δυνατότητα οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους να το επισκέπτονται και να κάνουν τα πειράματά τους.

Εκτός από μερικά επιμορφωτικά σεμινάρια καθηγητών που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2010, το εργαστήριο επισκέπτονται μόνο οι μαθητές του 31ου Δημοτικού, ενώ δεν έχει διοριστεί, όπως θα έπρεπε, μόνιμος εκπαιδευτικός που θα υποδέχονταν τους μαθητές και να τους βοηθούσε στα πειράματα.

Καταλήψεις σχολείων

Στο μεταξύ υπό κατάληψη συνεχίζουν να τελούν τα 3ο και 5ο Λύκεια Βόλου, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για την έλλειψη βιβλίων και την υποχρηματοδότηση της παιδείας. Κατάληψη από την περασμένη Πέμπτη όμως πραγματοποιούν και οι σπουδαστές στην ΕΠΑ.Σ Ν. Ιωνίας που διεκδικούν επαγγελματικά δικαιώματα αλλά και την πρόσληψη δύο εκπαιδευτικών κομμωτικής.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου