ΤΟΠΙΚΑ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα τέλη ταξινόμησης των ΙΧ

νέα-συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-για-τα-τ-237751

Οι Εφορίες συνεχίζουν να στέλνουν τα ειδοποιητήρια για οχήματα, που τέθηκαν σε κυκλοφορία τα έτη 2001 – 2002

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες για τις ατομικές ειδοποιήσεις οφειλών των Εφοριών Βόλου και Νέας Ιωνίας για τις πρώτες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων που αγοράστηκαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία ήδη από τα έτη 2001 και 2002.

Οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν ποσά της τάξεως των 75 και 85 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη υψηλότερα, της τάξεως των 300 ευρώ, για τέλη ταξινόμησης που ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη καταβάλει.

Οπως λένε, είχαν παραλάβει κανονικά τις πινακίδες κυκλοφορίες τους με τις οποίες εξάλλου κυκλοφορούσαν επί σειρά ετών, ενώ κάποιοι από τους παραλήπτες των ειδοποιητηρίων έχουν πλέον μεταβιβάσει τα οχήματά τους.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Το μέλος της 3μελούς επιτροπής που συγκροτήθηκε για να διαχειριστεί το θέμα, Γιάννης Μαστρογιάννης, λέει ότι οι διαμαρτυρόμενοι είχαν τη δέσμευση ότι το πρόβλημα θα ξεπερνιόταν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, αλλά μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει νεότερο.

«Εμείς επιμένουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Είναι χρήματα που δεν οφείλουμε και γι’ αυτό πρέπει να οργανώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε από εδώ και πέρα», είπε ο ίδιος.

Οι πολίτες εξετάζουν ακόμη και αποκλεισμό της Εφορίας Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βεβαιώσεις των οφειλών έγιναν μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, που έδωσε οδηγίες για τη βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών προκειμένου να μην παραγραφούν με το πέρας της 20ετίας, ενώ η έκθεση συντάχθηκε μετά από τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου για υπόθεση σχετική με αυτοκίνητα.

Η τριμελής επιτροπή λέει ότι «τέτοιου είδους ατομικές ειδοποιήσεις έχουν λάβει πάνω από 3.500 Βολιώτες, οι οποίοι έχουν καταβάλει τα προβλεπόμενα ποσά με την αγορά ή μεταβίβαση των οχημάτων τους και τονίζει ότι η χρέωση των ποσών είναι άδικη».

Ο κ. Μαστρογιάννης επισημαίνει ότι οι Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας συνέχιζαν να στέλνουν ειδοποιητήρια και κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου