ΤΟΠΙΚΑ

Ισοπαλία στις εκλογές του Επιμελητηρίου

ισοπαλία-στις-εκλογές-του-επιμελητηρ-415747

Από 12 έδρες «μοιράζονται» στο 31μελές νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας οι παρατάξεις «Πρωτοβουλία Επιχειρηματιών» με υποψήφιο πρόεδρο το Στ. Πλαστάρα και «Επιχειρηματική Αναγέννηση» με υποψήφιο πρόεδρο τον Απ. Αθανασό. Η κάλπη των επιμελητηριακών εκλογών ανέδειξε «ισοπαλία» σε έδρες με διαφορά όμως 36 ψηφοδέλτια μπροστά η «Πρωτοβουλία Επιχειρηματιών» από την «Επιχειρηματική Αναγέννηση».

Ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία Επιχειρηματιών» με επικεφαλής τον Στ. Πλαστάρα έλαβε 993 ψηφοδέλτια και 12 έδρες, ο συνδυασμός «Επιχειρηματική Αναγέννηση» με επικεφαλής τον Απ. Αθανασό έλαβε 957 ψηφοδέλτια και 12 έδρες επίσης, ο συνδυασμός «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» με τον Τέλη Μπασδάνη έλαβε συνολικά 555 ψηφοδέλτια και 7 έδρες, ενώ ο συνδυασμός του κ. Ι. Μολόχα συγκέντρωσε 116 ψηφοδέλτια και δεν λαμβάνει καμία έδρα. Από χθες ήδη ξεκίνησαν διαβουλεύσεις και ζυμώσεις μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και των εκλεγμένων μελών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ενώ η συγκρότηση της νέας Διοικούσας Επιτροπής στο Επιμελητήριο Μαγνησίας αναμένεται μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών ήταν η μεγάλη αποχή των μελών από τις διαδικασίες, γεγονός που όπως παραδέχτηκαν και οι τρείς επικεφαλής Στ. Πλαστάρας, Απ. Αθανασός και Τ. Μπασδάνης θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες ειδικά για την επόμενη μέρα.

Συνολικά ψήφισαν 2.707 άτομα. Στο Εμπορικό ψήφισαν 597 άτομα ενώ βρέθηκαν 19 άκυρα και 12 λευκά και έλαβον: Επιχειρηματική Αναγέννηση (Απ. Αθανασός) 189, Πρωτοβουλία Επιχειρηματιών (Στ. Πλαστάρας) 188 και δύο έδρες, Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα (Τ. Μπασδάνης 162) και δύο έδρες και ο συνδυασμός του κ. Ι. Μολόχα 27 ψηφοδέλτια και καμία έδρα.

Στη Μεταποίηση ψήφισαν 837 άτομα, ενώ βρέθηκαν άκυρα 17 και λευκά 8 ψηφοδέλτια. Έλαβον Ε. Πλαστάρας 355 ψηφοδέλτια και 5 έδρες, Απ. Αθανασός 243 και 3 έδρες, Τ. Μπασδάνης 160 ψηφοδέλτια και 2 έδρες, και ο Ι. Μολόχας 54 ψηφοδέλτια και καμία έδρα.

Στο Τμήμα Υπηρεσιών ψήφισαν 1.273 άτομα, ενώ βρέθηκαν 30 λευκά και άκυρα . Η Επιχειρηματική Αναγέννηση έλαβε 525 ψηφοδέλτια και 6 έδρες, το ψηφοδέλτιο Πρωτοβουλία Επιχειρηματιών έλαβε 450 ψηφοδέλτια και 5 έδρες, ο συνδυασμός Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα 233 ψηφοδέλτια και 3 έδρες και το ψηφοδέλτιο «Αγωνιστική Συσπείρωση» 35 ψηφοδέλτια και καμία έδρα.

Από τους συνδυασμούς και ανά τμήμα, πιο αναλυτικά εκλέγονται με τις ανάλογες έδρες:

Από το συνδυασμό «Πρωτοβουλία Επιχειρηματιών» του Στάθη Πλαστάρα, στο Εμπορικό για τις δύο έδρες εκλέγονται οι: Κων. Χαλύφας και Θαν. Σταυρίδης , στο Μεταποιητικό για τις πέντε έδρες εκλέγονται οι: Στ. Πλαστάρας, Απ. Πούλιος, Θαν. Πελεκούδας, Ι. Μπουρούνης και Μιχ. Σπανός και στο Τμήμα Υπηρεσιών για τις πέντε έδρες εκλέγονται οι: Ν. Αγγελέτος, Δ. Καναβίτσα, Ελένη Δοδούδη, Θέκλα Καμμένου, Δημ. Τσατλακίδης.

Από το Συνδυασμό «Επιχειρηματική Αναγέννηση» του Απόστολου Αθανασού, στο Εμπορικό Τμήμα για τις τρεις έδρες εκλέγονται οι Ευδοκία Καπούλα, Πάνος Παύλος και ισοβάθμησαν Βασίλης Χριστοδουλιάς και Ματίνα Παπαοικονόμου (κλήρωση), στο Μεταποιητικό Τμήμα για τις τρεις έδρες εκλέγονται οι: Ι. Μπισακός, Γ. Τριάντος και Αν. Μηλαράς και στο Τμήμα Υπηρεσιών εκλέγονται οι: Απ. Αθανασός, Σπ. Κοπάλης (πρώτος με 124 ψήφους), Κων. Σαράντης, Κ. Λεβέντης, Μαρ. Τυρολόγου και Γ. Ζαφείρης.

Από το συνδυασμό «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» με τον Τέλη Μπασδάνη για τις δύο έδρες στο Εμπορικό εκλέγονται οι: Τέλης Μπασδάνης και Βας. Ζαχείλας, για τις δύο έδρες στο Μεταποιητικό εκλέγονται οι: Β. Καραλής και Νικ. Μαυροφώτης και για τις τρεις έδρες στο Υπηρεσιών οι: Φίλιππος Σαμαλέκος, Κων. Μπουρλής και Ιωάννης Μόσδρομος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου