ΤΟΠΙΚΑ

Με το βλέμμα στις διεθνείς εξελίξεις οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

με-το-βλέμμα-στις-διεθνείς-εξελίξεις-ο-237934

Επαγγελματίες του κλάδου αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι παρακολουθούν τα γεγονότα με ψυχραιμία και εκφράζουν την ελπίδα πως δεν θα επηρεάσουν την τουριστική κίνηση

Στις διεθνείς εξελίξεις, που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σε Αιγαίο και Μέση Ανατολή, βρίσκονται στραμμένα το ενδιαφέρον και η προσοχή των επαγγελματιών του τουρισμού. Ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικοί πράκτορες, που μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, παρακολουθούν με ψυχραιμία τις αναταράξεις με φόντο το Αιγαίο και την περιοχή του Περσικού Κόλπου, εκφράζοντας, κατ’ αρχάς, τη σκέψη και τη θέση ότι δεν θα επηρεαστεί η ροή των κρατήσεων της θερινής περιόδου, εάν ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σαφής και κατηγορηματικός εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Αρης Δερβένης, «ψυχή» του ξενοδοχείου «SkiathosPalace», ο οποίος υπογραμμίζει ότι: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα επηρεαστεί ο τουρισμός. Οι προκρατήσεις δείχνουν ότι υπάρχει σταθερότητα, το Brexit είναι μακριά, ο κίνδυνος απομακρύνθηκε. Παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις, όπως όλοι άλλωστε και είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα». Ο γνωστός επιχειρηματίας εκφράζει, ταυτόχρονα, την αισιόδοξη σκέψη ότι θα συνεχιστεί κανονικά η ροή των Βορειοευρωπαίων τουριστών για καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά. «Οι πτήσεις ομαλοποιούνται, έχει καλυφθεί το κενό της Thomas Cook και εκτιμούμε ότι η Σκιάθος θα πάει καλά, γιατί όλα τα μηνύματα, που παίρνουμε, είναι θετικά», αναφέρει.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, η οποία επισημαίνει ότι «οι διεθνείς αναταράξεις δεν θα επηρεάσουν την τουριστική κίνηση, γιατί είναι μακριά ακόμη το καλοκαίρι και η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί μέχρι τότε». Παράλληλα, η πρόεδρος των ξενοδόχων Σκοπέλου ανέφερε ότι οι όποιες επιπτώσεις επικεντρώνονται, ενδεχομένως, στους χειμερινούς προορισμούς, για να προσθέσει ότι «Ευρωπαίοι γενικότερα, αγοράζουν πάντα την τελευταία στιγμή, οπότε ευελπιστούμε ότι οι διεθνείς εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν τα τουριστικά πακέτα και τις κρατήσεις του καλοκαιριού».

«Μια από τις πιο ασφαλείς χώρες» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. «Δεν έχουμε κανένα θέμα σε επίπεδο εθνικό. Οι διπλωματικές κινήσεις, που γίνονται, θα φέρουν θετικό αποτέλεσμα» υπογραμμίζει με σαφήνεια. Περιγράφοντας την εικόνα και τις τάσεις της νέας σεζόν, ο ίδιος επισημαίνει ότι: «Σημειώνεται κανονική ροή προκρατήσεων, στα συνήθη επίπεδα. Ενδιαφέρον εκδηλώνουν, ταυτόχρονα, οι κλασικές αγορές για τη Μαγνησία, όπως η Κεντρική Ευρώπη, η Γερμανία, η Αυστρία, το Ισραήλ, το οποίο δείχνει ότι θα έχει και φέτος δυναμική, ενώ τα τελευταία χρόνια κινείται και η Γαλλία» είπε, για να προσθέσει, ωστόσο, ότι το τουριστικό προϊόν είναι ευαίσθητο και επηρεάζεται από τις εκάστοτε πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Θετική σκέψη και ψύχραιμη ματιά διακατέχουν, παράλληλα, τον Θανάση Μπαρούτα, πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, ο οποίος εκφράζει, ωστόσο, την ευχή να αποφευχθεί η πιθανότητα «θερμού επεισοδίου» στο μέλλον. Ο ίδιος δήλωσε, ωστόσο, «αισιόδοξος» και υπογράμμισε ότι: «Προς το παρόν ο ρυθμός των κρατήσεων είναι κανονικός, αλλά αν συνεχιστούν οι διεθνείς αναταράξεις, φοβάμαι ότι θα επηρεαστούμε σε κάποιο βαθμό. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουμε επηρεαστεί» τονίζει, κλείνοντας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου