ΤΟΠΙΚΑ

Κομβικής σημασίας η ναυτιλία

κομβικής-σημασίας-η-ναυτιλία-238030

Διάλεξη για τις προοπτικές ανάπτυξης διοργανώνεται αύριο στην αίθουσα β’ ορόφου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου

Αφιερωμένη στους θαλάσσιους δρόμους είναι η θεματική «Ψυχική ανθεκτικότητα και πολυπολιτισμικότητα στη ναυτιλία», που θα αναπτύξουν οι Ισίδωρος Παχουνδάκης και Στράτος Σπύρου αύριο Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στις 19.00 στην αίθουσα β’ ορόφου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική εκδήλωση, που διοργανώνει ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», με τη συνεργασία Πανεπιστημίων και φορέων που ασχολούνται με την εκπαίδευση σε γενικότερα ζητήματα ναυτιλίας. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Maritime Action in Singapore & South Asia – St. Thomas Polytechnic, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης – Ναυτιλιακές Σπουδές του Πανεπιστημίου Πατρών, η European Institute of Law, Science & Technology, το Institute of International Nautical Studies και το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου.

Ο Βόλος υπήρξε σημαντικός εμπορικός λιμένας της Μέσης Ανατολής σε σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν. «Σήμερα βρισκόμαστε εκ νέου μπροστά σε δυναμική ευκαιρία να αναπτυχθεί παραγωγικά ο λιμένας Βόλου στο πεδίο των νέων διεθνών προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή. Το εμπόριο πάντοτε ήταν και παραμένει προαπαιτούμενο για την οικονομική ευημερία, την πολιτισμική ανάπτυξη και την κοινωνική και πολιτική ειρήνη των λαών και των κοινωνιών, που τολμούν να επιχειρούν» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Η παρέμβαση – συζήτηση αύριο αναζητά τις ευκαιρίες και τις προοπτικές ανάπτυξης που δίνονται στον χώρο της ναυτιλίας στους τομείς του Resilience και του Diversity Management και πόσο σημαντικά είναι για τις νέες θέσεις εργασίας που ανοίγουν και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη ναυτιλία, καθώς και της τεχνολογικής καινοτομίας και πώς η εξειδίκευση στη ναυτιλία οδηγεί σε ασφαλή και δυναμική εργασία.

Οι ομιλητές

Ο Ισίδωρος Παχουνδάκης διευθυντής Ερευνών του Institute of International Nautical Studies & επιστημονικός υπεύθυνος Ναυτιλιακών Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα αναπτύξει το θέμα «Πολυπολιτισμικότητα στη ναυτιλία», ενώ ο Στράτος Σπύρου, executive director Department of Greece Institute of International Nautical Studies, επιστημονικός υπεύθυνος Ναυτιλιακών Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ στο Πανεπιστήμιο Πατρών το θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα».

Η επιτυχία του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή, τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις παρισταμένων ναυτικών κυρίως, αλλά και άλλων απασχολούμενων σε κλάδους που έχουν σχέση με τη ναυτιλία.

Σημαντικό είναι ότι τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο εν ενεργεία πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, Αγγελος Σταματίου, ο οποίος έχει πολλά να προσφέρει στη συζήτηση, δεδομένου ότι το θέμα το κατέχει βιωματικά.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης θα κάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, πρωτοβουλία του οποίου είναι η εκδήλωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου