ΤΟΠΙΚΑ

Μπήκαν συνεργεία στην Καραμπατζάκη

μπήκαν-συνεργεία-στην-καραμπατζάκη-238521

Μετά τη ΔΕΥΑΜΒ, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες – Νέος ανάδοχος η ΛΕΩΝ ΑΤΕ αποφασίστηκε στην οικονομική επιτροπή

Συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ έχουν αναλάβει έργο επί της Καραμπατζάκη ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ενώ χθες στην πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αναδείχθηκε και ο νέος ανάδοχος, που θα αναλάβει την κατασκευή του έργου, που αφορά στη διαμόρφωση της συγκεκριμένης οδού και της απέναντι παρόχθιου του Κραυσίνδωνα, της Ζάχου, σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας.

Αρχικά προσωρινός ανάδοχος του έργου είχε αναδειχθεί η εταιρεία Σπ. Τσιρόβας και ΣΙΑ Ε.Ε. η οποία όμως δεν αποδέχθηκε πρόταση για παράταση ισχύος της οικονομικής της προσφοράς και χθες, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρεία ΛΕΩΝ ΑΤΕ. Η συγκεκριμένη εταιρεία πρόσφερε έκπτωση 35,82% στο έργο που θα κοστίσει συνολικά μαζί με τον ΦΠΑ 1.165.201,53 ευρώ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα δημοτικά ταμεία.

Ο σχεδιασμός του Δήμου Βόλου προβλέπει τη διαμόρφωση της Ζάχου και Καραμπατζάκη σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας που θα λειτουργούν ως κυκλοφοριακό ζεύγος, η μία ως άνοδος και η άλλη ως κάθοδος. Στις οδούς το μέγιστο όριο ταχύτητας θα είναι 30χλμ την ώρα και θα απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δημιουργία γραμμικού πάρκου κατά μήκος του Κραυσίνδωνα και στις δύο όχθες του: πεζοδρόμια, ποδηλατοδρόμους, λωρίδα κίνησης ΑμεΑ, παγκάκια, φυτεύσεις, κηπάρια και θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Πριν την έναρξη των εργασιών στο ζεύγος των παρόχθιων μονοδρόμων, στην Καραμπατζάκη έχουν ήδη μπει συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ για προπαρασκευαστικές εργασίες. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη, τα συνεργεία φροντίζουν για την κατασκευή δικτύου αγωγών ομβρίων και όπου απαιτείται ύδρευσης και αποχέτευσης, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα μόλις ξεκινήσει και παραδοθεί το έργο. Σημειώνεται ότι η απόφαση είχε ληφθεί σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου