ΤΟΠΙΚΑ

Διερευνητική η πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων στην αγορά του Βόλου

διερευνητική-η-πρεμιέρα-χειμερινών-ε-238532

Διερευνητική η χθεσινή μέρα, με τους επαγγελματίες να προσβλέπουν σε αύξηση του τζίρου των καταστημάτων

Ανοιξε χθες η αυλαία των χειμερινών εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν έως τις 5 Μαρτίου σε τοπικό επίπεδο, με τους καταναλωτές να διερευνούν με έκδηλο ενδιαφέρον τις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων. Επάρκεια ειδών και εκπτωτικά ποσοστά που κυμαίνονται από 20% έως 40% σε πρώτη φάση, συνθέτουν το σκηνικό της τοπικής αγοράς, με τους επαγγελματίες να αισιοδοξούν ότι θα τονωθούν το καταναλωτικό ενδιαφέρον και, κατά συνέπεια, οι τζίροι των καταστημάτων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σε πείσμα της χθεσινής βροχερής μέρας, δεκάδες καταναλωτές κατέβηκαν στην αγορά, διερευνώντας τιμές και εκπτωτικά ποσοστά, για να επιλέξουν τα είδη της επιλογής τους, ενώ προαιρετική είναι η λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου, με προτεινόμενο ωράριο 11 το πρωί έως 4 το απόγευμα από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου.

Η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων τόνωσε, όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον των καταναλωτών και αναπτέρωσε, παράλληλα, τις προσδοκίες των καταστηματαρχών, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Απόστολο Οντόπουλο να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών, καλή εξυπηρέτηση από τους εμπόρους και καλές τιμές στα τοπικά καταστήματα.

Πολλά βλέμματα στρέφονται στα είδη ένδυσης και υπόδησης, με το σύνολο των διαθέσιμων ειδών να βρίσκονται, παράλληλα, στην πρώτη γραμμή. «Ο κόσμος περιμένει τις εκπτώσεις και ευελπιστούμε να εξελιχθούν θετικά. Οι προσδοκίες μας είναι να δούμε θετικό πρόσημο ως προς το τζίρο, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν καλό και ελπίζουμε γενικότερα να αντιστραφεί το κλίμα και να ακολουθήσουμε κανονικούς ρυθμούς. Το τελευταίο εξάμηνο η αγορά ψάχνει να βρει τα πατήματά της, και ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για τις επιχειρήσεις» υπογραμμίζει ο πρόεδρος των εμπόρων.

Βασικό βήμα πριν από την έναρξη κάθε εκπτωτικής περιόδου είναι η κοινοποίηση των προβλεπόμενων από το νόμο, προκειμένου να κυλήσει ομαλά, χωρίς απρόοπτα, για εμπόρους και καταναλωτές.

«Πάντα ανακοινώνουμε το νόμο περί εκπτώσεων, ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι υποχρεώσεις των εμπόρων, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό έκπτωσης, να υπάρχει η αρχική τιμή και η μειωμένη, να αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Αυτές είναι οι βασικές αρχές των εκπτώσεων» τόνισε ο πρόεδρος, ενώ προσέθεσε ότι αναμένεται να σημειωθεί σταδιακή αύξηση των εκπτωτικών ποσοστών στην πορεία των ημερών.

Κλείνοντας, προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να προτιμήσει τις τοπικές επιχειρήσεις, ενισχύοντας την αγορά, που αναζητάει τον βηματισμό της, προσβλέποντας σε καλύτερες εμπορικές μέρες, για όλους τους επαγγελματίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου