ΤΟΠΙΚΑ

Εμφανίζονται ως οφειλέτες στο ΤAXIS παρ’ ότι πλήρωσαν

εμφανίζονται-ως-οφειλέτες-στο-τaxis-παρ-239357

Τρέχουν και δεν φτάνουν συνταξιούχοι και μισθωτοί. Εμφανίζονταν ως οφειλέτες στην εφορία για αδήλωτες αποδοχές του 2013, όμως το λάθος δεν ήταν δικό τους. Είχαν υποβάλλει χειρόγραφες τροποποιητικές δηλώσεις οι οποίες δεν περάστηκαν ποτέ στο TAXIS.

Το λάθος ανακαλύφτηκε μόλις έλαβαν τα «ραβασάκια» από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία τους ενημέρωνε για τον επιπλέον φόρο που έπρεπε να πληρώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τις τελευταίες μέρες αρκετοί φορολογούμενοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στις εφορίες του Βόλου και στη Νέα Ιωνία, υπογραμμίζοντας ότι αδίκως έλαβαν ραβασάκια από την Εφορία, διότι έχουν υποβάλει τροποποιητικές δηλώσεις για το έτος 2013 πληρώνοντας φόρο και εισφορά αλληλεγγύης για τις συγκεκριμένες αποδοχές και τα εφάπαξ ποσά που εισέπραξαν από τις υπηρεσίες – φορείς του Δημοσίου.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις στις οποίες διαπιστωμένα δεν είχε υποβληθεί τροποποιητική δήλωση, με μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι δεν είχαν εκπληρώσει τη συγκεκριμένη υποχρέωση και τώρα θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο διότι δεν ακολούθησαν συγκεκριμένα φορολογικά βήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εξετάζει λύση για τα συγκεκριμένα προβλήματα ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία μετάβασης των υπόχρεων στις Εφορίες ή στην Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικής Διαφοράς για να υποβάλουν αίτηση διαγραφής των φόρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου