ΤΟΠΙΚΑ

«Παλεύουν» για το άνοιγμα των λατομείων Συκής

παλεύουν-για-το-άνοιγμα-των-λατομεί-239469

Στο τελικό στάδιο η διαδικασία των γνωμοδοτήσεων για τους περιβαλλοντικούς όρους.

Συνεχίζεται η «Οδύσσεια» για τους λατόμους της Συκής που έχουν συμπληρώσει τετραετία έξω από τους χώρους εργασίας τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον βιοπορισμό τους.

Την ίδια ώρα που τα λατομεία σε Νεοχώρι και νωρίτερα σε Καλαμάκι βρίσκονται σε πλήρη και νόμιμη λειτουργία, στη Συκή οι μπάρες εξακολουθούν να είναι κατεβασμένες καθώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την αδειοδότησή τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία των γνωμοδοτήσεων επί των περιβαλλοντικών όρων βρίσκεται στο τελικό στάδιο και στόχος είναι μέσα στην πρώτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου για το 2020 να υπογραφτεί η σύμβαση παραχώρησης στον συνεταιρισμό των λατόμων για την εκμετάλλευση του χώρου.

Ο δρόμος όμως δεν τελειώνει εκεί για τους επαγγελματίες. Θα πρέπει να φροντίσουν για την επικαιροποίηση των μελετών και αδειών που απαιτούνται πριν εκδοθεί η άρση απαγόρευσης και μπορέσουν να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Ωστόσο η είσοδος στα λατομεία από μόνη της δεν αρκεί για την επιστροφή των λατόμων στην κανονικότητα. Οι χώροι είναι εγκαταλελειμμένοι, τα μηχανήματα χρειάζονται συντήρηση και αυτό σημαίνει ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν πριν μπορέσουν να δουλέψουν. Επιπλέον θα πρέπει να δημιουργήσουν ξανά από την αρχή το πελατολόγιό τους καθώς μετά από τόσα χρόνια, οι πελάτες τους έχουν στραφεί σε άλλες πηγές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου