ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση της ΛΑ.Σ. Βόλου για την ασφαλιστική τακτοποίηση των Σχολικών Φυλάκων

ερώτηση-της-λα-σ-βόλου-για-την-ασφαλιστ-239617

Ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου», Ντακούμης Βασίλης, Ριζόπουλος Απόστολος και Τσαλούχας Θεόδωρος, με την οποία ζητούν να προχωρήσει άμεσα η ασφαλιστική τακτοποίηση των Σχολικών Φυλάκων.

Αναλυτικά, στην ερώτησή τους αναφέρουν τα εξής: «Για τους εργαζόμενους Σχολικούς Φύλακες, ύστερα από σκληρούς αγώνες που έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια, αναγνωρίστηκε το αυτονόητο δικαίωμά τους, ώστε ο χρόνος που έχει διανυθεί από την πρώτη ημέρα στα «προγράμματα εργασιακής εμπειρίας» που εργάστηκαν να αποτελεί πραγματικό χρόνο ασφάλισης, ανεξαρτήτως προσφυγής ή μη στα αρμόδια δικαστήρια ή διοικητικά όργανα και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος αυτών.

Για την διαδικασία εφαρμογής των ρυθμίσεων της ασφαλιστικής τακτοποίησης των Σχολικών Φυλάκων, σύμφωνα και με το άρθρο 4 του Ν 4554/2018, εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Εγκύκλιος Αρ. 26/ 24-5-2019, που καλεί τους δήμους να προχωρήσουν στην εξόφληση των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ χωρίς πρόσθετα τέλη, τόκους, προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις και μάλιστα με διευκόλυνση σε δόσεις.

Ωστόσο η δημοτική αρχή Βόλου, αντί να παραιτηθεί από τη δικαστική προσφυγή και να καταβάλει τις εισφορές στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να προχωρήσει η ασφαλιστική τακτοποίηση των Σχολικών Φυλάκων, όπως προβλέπεται, εδώ και ένα χρόνο ζητά αναβολές με πρόσχημα ότι δήθεν δεν έχει φτάσει η σχετική εγκύκλιος, καθυστερώντας σημαντικά την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν σχολικοί φύλακες που περιμένουν τη σχετική τακτοποίηση για να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.

Ακόμη επισημαίνουμε ότι, σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και της σχετικής εγκυκλίου ήδη έχει γίνει η ασφαλιστική τακτοποίηση σε πολλούς δήμους όπως: Λαμίας, Λάρισας, Καλαμάτας, Αθηνών, Σερρών, Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Χαλκίδας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Ιλίου, κ.ά.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

Τι θα πράξει ώστε να τακτοποιηθούν άμεσα ασφαλιστικά οι σχολικοί φύλακες, ώστε αρκετοί απ’ αυτούς να μπορέσουν και να συνταξιοδοτηθούν;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου