ΤΟΠΙΚΑ

«Είχα βγει για τη γιορτή μου…», λέει ο Βολιώτης θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού

είχα-βγει-για-τη-γιορτή-μου-λέει-ο-β-240115

Πώς η διασκέδαση είχε απρόβλεπτη κατάληξη για τον νεαρό, που όπως λέει «δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή μου»

«Είχα μόλις σχολάσει από τη δουλειά μου. Ξημέρωνε η γιορτή μου και είχα πάει να πιω μια μπίρα και να χαλαρώσω», περιγράφει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν ξημερώματα του Αη Γιαννιού στο κέντρο του Βόλου, το 27χρονο θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού, Γ.Κ. Εξοδος που πήρε απρόσμενη τροπή, όταν συνάντησε παιδικό του φίλο…

Ηταν ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, όπως κατέγραψε το αστυνομικό δελτίο και δημοσιεύτηκε ως πρωτοσέλιδο θέμα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όταν ο 27χρονος έπεσε θύμα απρόκλητης επίθεσης όπως αναφέρει ο ίδιος, τα σημάδια της οποίας είναι εμφανή στο πρόσωπό του μέχρι και σήμερα, τέσσερις ημέρες μετά.

Σχόλασε από το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου εργάζεται και πήγε σε μαγαζί όπου συχνάζει για να πιει μια μπίρα. Ο… αντικαπνιστικός νόμος τον ανάγκασε να βγει έξω από το μαγαζί για να κάνει το τσιγάρο του. «Βγαίνοντας έξω είδα τον Γ. τον οποίο γνωρίζω από παιδί. Μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά. Του μίλησα πρώτος. Του είπα, καλά δεν μου μιλάς; Δεν με θυμάσαι;» περιγράφει την πρώτη επαφή. Ο παιδικός του φίλος δεν ήταν μόνος. Μαζί του ήταν και ένα ακόμη άτομο.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο ένας εκ των δύο φέρεται σύμφωνα με τον Γ.Κ. να παινεύτηκε ότι είναι «μάγκας» και «δίνει ξύλο» προς έκπληξη του 27χρονου, που απλώς θέλησε να μιλήσει στον γνωστό του από τη γειτονιά.

Φαίνεται μάλιστα ότι τον απείλησαν μεταξύ αστείου και σοβαρού. «Μετράω έως το τρία. Να σβήσεις το τσιγάρο και να πας μέσα», φέρονται να του είπαν. Οταν τέλειωσε η χρονομέτρηση ο ένας, που είναι ο γνωστός του, κινήθηκε προς το μέρος του. «Με πήρε αγκαλιά και μου είπε πλάκα σου κάνω, σε αγαπάω», αναφέρει ο 27χρονος, ο οποίος υποστήριξε τα ίδια και στη μετέπειτα κατάθεσή του στην Αστυνομία.

Του έστησαν καρτέρι…

Δεν δόθηκε συνέχεια στον συμβάν. Ο 27χρονος επέστρεψε στο μαγαζί και όταν ήρθε η ώρα να φύγει, πλήρωσε και έφυγε.

Λίγα μέτρα μακριά ξαναείδε τον «φίλο» του ο οποίος τον φώναξε «κάτι να του πει».

Οταν ανύποπτος έκανε το λάθος να τον πλησιάσει, ο άλλος νεαρός που ήταν μαζί με τον φίλο του τον έπιασε από τον λαιμό και άρχισε να τον χτυπά, γροθιές, σφαλιάρες, κεφαλιές τα χτυπήματα στο πρόσωπο του 27χρονου που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. «Με απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο που είχε στην τσέπη του και δεν είδα. Μπορεί να ήταν μαχαίρι. Μου είπε να του δώσω ό,τι έχω για να μη με στείλει. Εβγαλα από το πορτοφόλι μου 30 ευρώ και τη θήκη με τον καπνό μου. Τα πήραν κι έφυγαν. Εκείνη την ώρα έβγαζε τα σκουπίδια από το μαγαζί που ήμουν νωρίτερα ένας σερβιτόρος και με βοήθησε», περιγράφει ο 27χρονος.

«Δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι»

Πήγε στο σπίτι του «μακελεμένος». Την επομένη το πρωί απευθύνθηκε στην Αστυνομία, κατέθεσε μήνυση και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των δύο δραστών που του έστησαν καρτέρι.

«Στη ζωή μου δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι. Δεν έχω μαλώσει ποτέ», λέει σοκαρισμένος από την επίθεση που δέχθηκε.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου κινήθηκε τάχιστα. Εντόπισε και συνέλαβε τον έναν εκ των δύο δραστών ο οποίος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος και αναζητείται ο δεύτερος δράστης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου