ΤΟΠΙΚΑ

Πλάτανος: Φορτηγό τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει

πλάτανος-φορτηγό-τυλίχτηκε-στις-φλόγ-240553

Πανικός και αναστάτωση χθες στην εθνική οδό στο ύψος του Πλατάνου. Στις 11:57 νταλίκα τυλιγόταν στις φλόγες. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα δεχόταν αλλεπάλληλες κλήσεις για βοήθεια.

Οταν έφθασαν οι πυροσβέστες στον τόπο βρήκαν τον οδηγό να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά με πυροσβεστήρα. Είχε εισπνεύσει καπνό και κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για λόγους πρόληψης.

Στη συνέχεια οι πυροσβέστες, έξι συνολικά, με τρία πυροσβεστικά οχήματα άρχισαν αμέσως τις ρίψεις νερού και κατάφεραν να κατασβήσουν τη φωτιά στις 15:10.

Ωστόσο, οι ζημιές που προκλήθηκαν στον τράκτορα του φορτηγού ήταν ολοσχερείς.

Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος μετέφερε οπωροκηπευτικά, φέρεται να ενημέρωσε ότι άκουσε έναν δυνατό θόρυβο στη μηχανή ενώ κινούταν στην εθνική στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια είδε να ξεπηδούν φλόγες.

Ευτυχώς, αντέδρασε με ψυχραιμία. Ακινητοποίησε το αυτοκίνητο γρήγορα, κατέβηκε από αυτό, ζήτησε βοήθεια και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά με πυροσβεστήρα.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά είναι ύψους 15.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου