ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Η Ζ. Μακρή
Από το γραφείο της Βουλευτού Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κας Ζέττας Μ. Μακρή ανακοινώθηκε ότι:
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού της που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των διεθνών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και κατόπιν προσκλήσεως του κόμματος της Κίνας, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Ζέττα Μακρή είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Δημοσίων σχέσεων, τον Αντιπρόεδρο του Κινεζικού Κοινοβουλίου, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, με Δημάρχους, καθώς και κυβερνήτες των Πόλεων του Πεκίνου, της Σαγκάης και της Τσεγκ Ντου η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας.
Πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις ειλικρινείς, εποικοδομητικές και διαπιστώθηκε μετά από τις επαφές του Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, της Υπουργού Εξωτερικών κας Ντόρας Μπακογιάννη και του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη, ότι οι σχέσεις βελτιώνονται συνεχώς και υπάρχει η διάθεση από τις δύο κυβερνήσεις για καλύτερη δυνατή συνεργασία.
Στη Πόλη Τσεγκ Ντου η κα Μακρή μαζί με την επιτροπή του κόμματος της Κίνας, επισκέφθηκε θερμοκήπια και ενημερώθηκε σε θέματα που αφορούν τους Αγρότες, για τους τρόπους καλλιέργεια καθώς και για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Διαπιστώθηκε ότι, η κυβέρνηση της Κίνας δίνει σημαντικό βάρος στον αγροτικό πληθυσμό που στο μεγαλύτερο μέρος του είναι αδικημένος, και έχει πάρει μέτρα για να του δοθούν σημαντικές φορολογικές απαλλαγές.
Το κλίμα μεταξύ των συναντήσεων ήταν εξαιρετικό και από τις συζητήσεις με κορυφαίους κομματικούς παράγοντες διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες σύσφιξης των σχέσεων και η Κίνα θέλει να τις αξιοποιήσει.

Η Ροδ. Ζήση
Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση, με νέα ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή, προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητάει από την Κυβέρνηση την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων της Μαγνησίας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, καθώς και την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της η Βουλευτής κα Ζήση αναφέρει τα εξής:
«Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων του νομού Μαγνησίας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, καθ’ ότι η Κυβέρνηση τους εμπαίζει και δεν τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα τους, ενώ με διάφορες μεθοδεύσεις προσπαθεί να αποφύγει την υποχρέωσή της για την πλήρη μονιμοποίησή τους χωρίς καμία εξαίρεση και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Είναι γνωστό ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους καθημερινά, επί πολλά έτη και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων προβαίνουν πλέον σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Συγκεκριμένα, διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, την μονιμοποίησή τους με πλήρη απασχόληση χωρίς καμία εξαίρεση, την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, την καταβολή της μισθοδοσίας από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, καθώς και την καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος».
Κλείνοντας την ερώτησή της η κα Ζήση ερωτά την αρμόδια Υπουργό τα εξής:
« 1. Για ποιους λόγους δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα σε όσους εργάζονται στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων;
2. Για ποιους λόγους η κυβέρνηση δεν έχει προβεί στην μονιμοποίηση χωρίς καμία εξαίρεση και με πλήρη απασχόληση όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων του νομού Μαγνησίας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας;
3. Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβεί η Κυβέρνηση τόσο για την καταβολή των δεδουλευμένων στους παραπάνω εργαζόμενους, όσο και για την μονιμοποίησή τους;
4. Προτίθεται το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας να αναλάβει το κόστος της μισθοδοσίας των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων;
5. Σε ποιες άλλες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την πλήρη ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων του νομού Μαγνησίας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας»;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου