ΤΟΠΙΚΑ

Εξι συλλήψεις για παράνομη θήρα από το Δασαρχείο Βόλου

εξι-συλλήψεις-για-παράνομη-θήρα-από-το-242627

Συνεχείς οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί η τήρηση της ρυθμιστικής διάταξης

Κυνηγούν παράνομα εκτός περιόδου, μετατρέπουν τα όπλα τους, ώστε να χρησιμοποιούν περισσότερα σκάγια, σκοτώνουν αγριόχοιρους σε διαστήματα που απαγορεύεται, πωλούν ωδικά πτηνά παράνομα.

Εξι άτομα συνελήφθησαν το 2019 από θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Βόλου και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάφορα αδικήματα.

Κάποιοι συνελήφθησαν για παράνομη θήρα, καθώς κατελήφθησαν στους ελέγχους να μεταφέρουν παράνομα όπλα, άλλοι πιάστηκαν στα «πράσα» για αγοραπωλησία ωδικών πτηνών, άλλοι να κυνηγούν εντός του καταφυγίου άγριας ζωής της Κάρλας.

Για όλους τους παραβάτες υποβλήθηκαν μηνύσεις και οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο για να εκδικαστούν. Το 2018 απασχόλησαν άλλες επτά υποθέσεις, με τους θηροφύλακες να σχηματίζουν ακόμη και δικογραφία για κατοχή, διατήρηση και αιχμαλωσία ελαφιών.

Η κυνηγετική περίοδος ξεκινά κάθε χρόνο τον Αύγουστο και διαρκεί έως τον Φεβρουάριο. Ρυθμιστική κανονιστική διάταξη ορίζει το είδος της θήρας και τις περιόδους που αυτή μπορεί να διεξάγεται.

Ομως, η ρυθμιστική δεν τηρείται. Επιπλέον, ασυνείδητοι κυνηγούν υδρόβια πτηνά σε χώρους όπου απαγορεύεται, όπως στο καταφύγιο άγριας ζωής της Κάρλας.

Ειδικότερα, πέρυσι κυνηγός συνελήφθη στη Βυζίτσα για παράνομη θήρα αγριόχοιρου και χρήση μη συνήθους κυνηγετικού όπλου χωρίς άδεια.

Σε άλλη περίπτωση στις Νέες Παγασές συνελήφθη άτομο για μεταφορά κυνηγετικού όπλου σε μη κυνηγετική περίοδο.

Οι θηροφύλακες συνέλαβαν ασυνείδητο σε pet shop για παράνομη κατοχή, διατήρηση σε αιχμαλωσία και αγοροπωλησία ωδικών πτηνών. Στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε στο κατάστημά του 37 άγρια πουλιά.

Οι έλεγχοι από τους θηροφύλακες για την τήρηση της νομοθεσίας είναι συνεχείς. Στην Κάρλα κατελήφθη άτομο για παράνομη θήρα υδρόβιων πτηνών. Ο παραβάτης κυνηγούσε πάπιες εντός τους καταφυγίου.

Στην Κάρλα συνελήφθη άτομο για παράνομο κυνήγι. Στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε άδεια, ενώ κατείχε και μετέφερε παράνομα μη σύνηθες κυνηγετικό όπλο.

Τέλος, σύλληψη σημειώθηκε και στον Κισσό με τους θηροφύλακες να σχηματίζουν δικογραφία κατά ατόμου για παράνομη θήρα αγριογούρουνου, χρήση κυνηγετικού όπλου χωρίς άδεια και παράνομη μεταφορά όπλου.

Κάθε χρόνο απασχολούν νέες υποθέσεις παράνομου κυνηγιού. Το 2018 σε έλεγχο στη Μακρυράχη κυνηγός αρνήθηκε να υπακούσει στις προτροπές θηροφύλακα και να παραδώσει πειστήρια, ενώ κατείχε και μετέφερε παράνομα κυνηγετικό όπλο.

Υποθέσεις ανάλογου περιεχομένου καταγράφηκαν σε Ριζόμυλο, Κερασιά, Σέσκλο, Βόλο. Σε όλες τις περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου