ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση στο Ειδικό Σχολείο Αλμυρού

εκδήλωση-στο-ειδικό-σχολείο-αλμυρού-416389

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες που εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Ειδικό Νηπιαγωγείο, τα ΕΕΕΕΚ Αλμυρού μαζί με το Σύλλογο Γονέων ΑμΕΑ «Στοργή» συνδιοργανώνουν τη φετινή εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 5.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού με θέμα την παρουσίαση του Βιβλίου «τα Θρησκευτικά στην ειδική αγωγή».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: Καλωσόρισμα από τον κ. Ευαγγέλου Σάββα , Δ/ντή Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, Χαιρετισμός από τον κ. Μορφακίδη Λάμπρο, Δ/ντή Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού, ενώ τα παιδιά των σχολείων θα παρουσιάζουν τα δικαιώματά τους. Ακόμη θα προλογίσει

το βιβλίο «τα Θρησκευτικά στην ειδική αγωγή» ο κ. Παπαϊωάννου Ιωάννου, Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου από τους: κ. Γιαννιό Γεώργιο, Θεολόγο κ. Τσεκούρα Νανά, Ειδική Νηπιαγωγός, θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στο χορηγό κ. Παυλίδη Σάββα για την κατασκευή αιθουσών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού και αναμνηστικά διπλώματα στους χορηγούς έκδοσης του Βιβλίου από την πρόεδρο του Συλλόγου «Στοργή» κ. Τσάκαλου Νίκη.

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος.

Μετά το πέρας των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, η εκδήλωση εστιάζεται για πρώτη φορά φέτος στην παρουσίαση ενός Βιβλίου με θέμα «τα Θρησκευτικά στην ειδική αγωγή», ένα εγχειρίδιο που είναι αφιερωμένο στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Αλμυρού και που προέκυψε από μια σύμπραξη διαφόρων ειδικοτήτων που εργάστηκαν τόσο ατομικά όσο και ομαδικά προκειμένου να δημιουργήσουν ένα βιβλίου κατάλληλο για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες το 7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου