ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτησε τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρείο, ενώ η αδελφή του ήταν 5 μηνών έγκυος…

ζήτησε-τον-εγκλεισμό-της-σε-ψυχιατρεί-851206

Για «σχέδιο εξόντωσής της με σειρά παράνομων ενεργειών» κατηγορεί τον αδελφό της 34χρονη από το Στεφανοβίκειο.
Το καλοκαίρι του 2003, όπως υποστηρίζει, ο αδερφός της ο οποίος διαμένει στα Κανάλια επιχείρησε τον εγκλεισμό της σε Ψυχιατρική Κλινική. Η ίδια εκείνο το χρονικό διάστημα διένυε τον πέμπτο μήνα κύησης…
Σε μήνυσή της η 34χρονη σήμερα γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, κάνει λόγο για «σατανικό σχέδιο» και υποστηρίζει ότι στόχος ήταν ο πατέρας τους να μεταβιβάσει την οικία τους στο Στεφανοβίκειο στον αδερφό της.
Τα δύο αδέρφια βρίσκονται αντιμέτωποι στα δικαστήρια. Την ερχόμενη Τετάρτη η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Μετά από σειρά γεγονότων, η ίδια στρέφεται τώρα εναντίον του αδερφού της και του πεθερού του. Οι δύο κατηγορούμενοι δικάζονται για ψευδή καταμήνυση, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, συκοφαντική δυσφήμιση, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, ψευδορκία μάρτυρα.
Όπως υποστηρίζει σε μήνυση που έχει καταθέσει πριν από τέσσερα χρόνια ο αδερφός της είχε υποβάλει «ψευδή αίτηση» στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αναφέροντας ότι πάσχει από ψυχοκινητικές διεγέρσεις με έντονες ψυχικές διαταραχές, ενώ την χαρακτήριζε ως επικίνδυνη για τον εαυτό της και το περιβάλλον της. Με την ίδια αίτηση ζητούσε να δοθεί εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου για τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο Βόλου. Εξέφραζε δε την άποψη ότι εάν οι γιατροί αποφανθούν ότι πρέπει να εισαχθεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα για αναγκαστική νοσηλεία, τότε πρέπει να εισαχθεί στο ψυχιατρικό κατάστημα στην Πέτρα Ολύμπου.
Η ιατρική πραγματογνωμοσύνη, μετά τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο Βόλου, συνοδεία αστυνομικών, ανέφερε τα εξής:
«Δεν διαπιστώθηκαν στοιχεία ενεργούς ψυχοπαθολογίας που δικαιολογούν την ακούσια νοσηλεία της σε ψυχιατρείο», ενώ οι δύο γιατροί ψυχιατρικής κλινικής οι οποίοι την εξέτασαν σημείωναν ότι η εξεταζόμενη διένυε τον πέμπτο μήνα κύησης και «οπωσδήποτε ένας τωρινός ακούσιος εγκλεισμός θα επηρέαζε αρνητικά την εξέλιξη της κύησης».
Ανέφεραν ακόμη ότι: «Από τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα της, που συνοικούν, δεν διαπιστώθηκε καμία αίσθησή της ότι η κόρη της χρήζει ψυχιατρικής ακούσιας νοσηλείας, απεναντίας εκφράστηκε αρνητικά προς τον αιτούντα την νοσηλεία γιο της. Δεν υπάρχει πρόσθετη ενημέρωση για επιθετική συμπεριφορά της προς τρίτους και επιπλέον συμφωνήθηκε επί μελλοντικής ανάγκης της να προσφύγει η ίδια εκουσίως στις υπηρεσίες, φροντίδες μας».
Η υπόθεση, μετά τη διαβίβαση της γνωμάτευσης του Νοσοκομείου Βόλου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, τέθηκε στο αρχείο.
Η 34χρονη αναφέρει στη μήνυση εναντίον του αδερφού της και του πεθερού του ότι «μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να την εγκλείσουν στο Ψυχιατρείο της Πέτρας Ολύμπου» κατέθεσαν εναντίον της μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Με την μήνυση, η οποία στρέφονταν εναντίον και ιατρού Κλινικής της Λάρισας, την εγκαλούσαν ότι έκλεισε τον πατέρα της στην Κλινική και ότι τον κρατούσαν εκεί παράνομα, χωρίς τη θέλησή του.
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας αθώωσε και την ίδια και τον γιατρό, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι «η παραμονή του ασθενούς στην Κλινική αποσκοπούσε στη βελτίωση της υγείας του και μόνο, γεγονός που πράγματι επιτεύχθηκε».
Όταν ο πατέρας τους βγήκε από την κλινική, η 34χρονη περιγράφει στη μήνυσή της ότι τον μετέφεραν σε γειτονικό χωριό της, όπου κατοικεί ο αδερφός της και δεν επέτρεπαν καμία επικοινωνία στην ίδια και τη μητέρα τους.
Με τη μήνυσή της, η 34χρονη υποστηρίζει ότι επρόκειτο «τελικά για σατανικό σχέδιο, δηλαδή να τον αναγκάσουν να υπογράψει» και να μεταβιβαστεί η οικία στο Στεφανοβίκειο στον αδερφό της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου