ΤΟΠΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικος προορισμός ο Βόλος με υψηλά ποσοστά πληρότητας

χριστουγεννιάτικος-προορισμός-ο-βόλ-259582

Εντυπωσιακή αύξηση σημειώνεται στις εορταστικές κρατήσεις στη Μαγνησία, με τον Βόλο και το Πήλιο να αποτελούν Χριστουγεννιάτικους προορισμούς. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί ενόψει εορτών από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, οι κρατήσεις σε προορισμούς όπως η Νέα Αγχίαλος ξεπερνούν το 80%, με τον Βόλο να καταγράφει ποσοστά άνω του 90% μέχρι στιγμής και το Πήλιο άνω του 85%, αντίστοιχα.

Η αυξητική τάση που σημειώνεται στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό, στον εορταστικό διάκοσμο και τις εκδηλώσεις της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, σύμφωνα με την δήλωση του Νίκου Σαρούκου, προϊσταμένου ελέγχων και ανάπτυξης της ΠΥΤ Θεσσαλίας, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Περιγράφοντας την εορταστική κίνηση και τα ενθαρρυντικά, όπως ανέφερε, δεδομένα που διαγράφονται στην Μαγνησία, ο κ. Σαρούκος υπογράμμισε ότι «ο ελάχιστος χρόνος διαμονής κυμαίνεται από δύο έως οκτώ μέρες κατά μέσο όρο, ανάλογα με το κατάλυμα που επιλέγει ο επισκέπτης και το εισόδημα που διαθέτει».

Ο ίδιος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που καταγράφονται σε βάση δεδομένων, ανάλογα με τις κρατήσεις. «Ουσιαστικά, ψυχογραφούμε αυτό που εισπράττουμε από τον κόσμο και τα παραρτήματα τα οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει να δημιουργούμε, από τα τέλη Οκτωβρίου» είπε.

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα άρχισαν να καταγράφονται από τα τέλη Οκτωβρίου, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι οι πόλεις της Θεσσαλίας αποκτούν εορταστική ταυτότητα, γεγονός που τις καθιστά δημοφιλείς οδικούς προορισμούς, με τις αφίξεις Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, από Βαλκανικές χώρες, να καταγράφονται σταδιακά.

Κλείνοντας, ο κ. Σαρούκος υπογράμμισε ότι ο Βόλος, το Πήλιο και η Μαγνησία είναι προορισμοί προσβάσιμοι δια ξηράς, από μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, γεγονός που ενισχύει τις αφίξεις των επισκεπτών της εορταστικής περιόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου