ΤΟΠΙΚΑ

Ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου θα διεκδικήσουν οι φορείς του Βόλου

ανέγερση-νέου-δικαστικού-μεγάρου-θα-δ-259855

Την ανέγερση νέου κτιρίου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου σε έκταση στη Νέα Ιωνία, πρότεινε ο Δήμος Βόλου.

Στην ομόφωνη θέση για τη διεκδίκηση κατασκευής ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού Δικαστικού Μεγάρου, με βάση τις ανάγκες και τις προοπτικές που υπάρχουν, κατέληξαν μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση υπό την προεδρία του Δημάρχου Βόλου, οι βουλευτές του Νομού, ο γενικός γραμματέας του υπ. Τουρισμού και οι πρόεδροι των Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 23 Δεκεμβρίου 2019, στο Δημαρχείο του Βόλου, υιοθετήθηκε ομοφώνως η πρόταση του Δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου, καθώς αναγνωρίστηκε από όλους τους μετέχοντες ότι αυτό επιβάλλει όχι μόνο η ιστορία της πόλης, αλλά και οι αυξημένες ανάγκες που καθημερινά διαπιστώνονται αφού αφορά τη λειτουργία του 7ου μεγαλύτερου Πρωτοδικείου της χώρας, που λειτουργεί σε ένα εκ των μεγαλύτερων Δήμων της χώρας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, ο Γ.Γ. Τουρισμού, κ. Κων. Λούλης, οι Βουλευτές της ΝΔ κ.κ Χρ. Μπουκώρος, Ζέττα Μακρή, Θαν.Λιούπης, Κων. Μαραβέγιας (ΝΔ) και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ Μεικόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρ. Στρατηγόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, κα Ιωάννα Παπαδημητρίου

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αχ. Μπέος, «στο σύνολο τους οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν υπέρ της μετακίνησης του Δικαστικού Μεγάρου από τον χώρο όπου βρίσκεται τώρα και μάλιστα τους ευχαρίστησε θερμά γι αυτό υπογραμμίζοντας ότι παραμέρισαν τις όποιες βάσιμες ή μη διαφωνίες είχαν για να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο, άρα πιο ισχυρό, διεκδίκησης, ενώ ευχήθηκε ανάλογη στάση να υπάρξει σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της πόλης

Η συζήτηση για τη χωροθέτηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου επικεντρώθηκε στο οικόπεδο που προβλέπεται από τον γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό και είναι δεσμευμένο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για δικαστικές υπηρεσίες. Πρόκειται για έκταση περίπου 7 στρεμμάτων, δίπλα από τη Στέγη Ανηλίκων.

Η Δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι εάν υπάρξουν ενστάσεις για την καταλληλότητα του συγκεκριμένου οικοπέδου, είτε από το Υπουργείο, είτε από τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια, τότε θα διερευνηθεί εναλλακτική λύση. Στόχος είναι, όπως είπε ο Αχ. Μπέος, να γίνει ένα καινούργιο δικαστικό Μέγαρο που μελλοντικά θα μπορεί να φιλοξενήσει και Εφετείο, προκειμένου ο κόσμος του Βόλου να μην ταλαιπωρείται πηγαίνοντας στη Λάρισα.

«Μας δίνεται η ευκαιρία, για πρώτη φορά μετά από 100 και πλέον χρόνια, ο Βόλος να διεκδικήσει και να πάρει αυτό που του αξίζει: ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο που να αντιπροσωπεύει την πόλη μας και τους πολίτες. Θέλω να πιστεύω ότι χωρίς ιδιοτέλειες όλοι θα καταλήξουμε στο τί είναι καλύτερο για την πόλη μας», κατέληξε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου