ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρά πέντε σκυλιά από φόλες

νεκρά-πέντε-σκυλιά-από-φόλες-417760

Μάρτυρες της ανθρώπινης βίας ενάντια στα ζώα γίνονται σχεδόν καθημερινά οι κάτοικοι των Κάτω Λεχωνίων. Οι φόλες δίνουν και παίρνουν στην περιοχή, ενώ μόλις την Κυριακή βρέθηκαν πέντε σκυλιά δηλητηριασμένα και άλλα δύο βαριά τραυματισμένα.
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου
 
Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βόλου Απόστολο Παντσά η πρόεδρος της Φιλοζωικής «Κόσμος και Φύση» Μαίρη Κατσέμη, η οποία και έσπευσε άμεσα στο σημείο. Η εικόνα που αντίκρισε ήταν πραγματικά τραγική. «Το ένα αιμορραγούσε, αφροί έβγαιναν από το στόμα τους και όλα υπέφεραν ένα βασανιστικό θάνατο» περιγράφει η κ. Κατσέμη.
 
Λίγο πιο δίπλα ήταν δύο τραυματισμένα σκυλάκια, το ένα μάλιστα ήταν ανάπηρο με σπασμένη λεκάνη κατά πάσα πιθανότητα από χτύπημα με βαρύ αντικείμενο, το οποίο και η κ. Κατσέμη πήρε σπίτι της να περιθάλψει.
 
Ωστόσο αυτά δεν είναι τα μόνα περιστατικά στην περιοχή. Σύμφωνα με την πρόεδρο της φιλοζωικής οργάνωσης, αν όχι καθημερινά, τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με φολιασμένα ζώα. «Πριν λίγες μέρες μια κυρία βρήκε πεθαμένο το σκυλάκι της. Δεν ήταν αδέσποτο αλλά δεσποζόμενο. Έριξαν τη φόλα μέσα στην αυλή της. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο».
 
Η ίδια αναφέρεται όμως και σε περιπτώσεις δεσποζόμενων ζώων στην περιοχή τα οποία ωστόσο κρατούνται από τους ιδιοκτήτες τους σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. «Τα έχουν στα κτήματα και τις αυλές κυρίως σε σημεία που είναι πιο ψηλά στο βουνό και απομακρυσμένα και τα έχουν δεμένα σε ένα χώρο που δεν μπορούν να κουνηθούν και τα ταΐζουν και τα δίνουν νερό όποτε θυμούνται. Τα ζώα αυτά πραγματικά υποφέρουν και αυτές οι περιπτώσεις είναι ακόμα χειρότερες γιατί δεν μπορούμε να επέμβουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου