ΤΟΠΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικες δράσεις του 1ου Γυμνασίου Βόλου

χριστουγεννιάτικες-δράσεις-του-1ου-γυ-261733

Το «Νοιάζομαι + Δρω» και το Erasmus + γιόρτασαν μαζί με τις Άσπρες Πεταλούδες

Στα πλαίσια της ανθρωπιστικής και κοινωνικής μορφής του εθελοντισμού, η ομάδα του «Νοιάζομαι και Δρω» του 1ου Γυμνασίου Βόλου που υλοποιεί το πρόγραμμα για 5η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποίησε την Πέμπτη «άνοιγμα» στην κοινωνία, καλώντας παιδιά με συνοδεία της Ψυχολόγου κ. Βεργούλια του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες», προκειμένου να δουλέψουν βιωματικά με μαθητές της ομάδας του προγράμματος.

Η αγάπη και το ενδιαφέρον των μαθητών για τη διαφορετικότητα και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες βρήκαν έμπρακτη εφαρμογή στην υλοποίηση από κοινού δράσεων με αυτούς τους «διαφορετικούς» φίλους μας, στο χώρο του σχολείου σε ένα κλίμα δημιουργικό και ευχάριστο.

Το βιωματικό εργαστήρι είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα άτομα με ιδιαιτερότητες, μέσω της συνεργασίας τους στη δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δημιουργία του χριστουγεννιάτικου δέντρου των ευχών, στο οποίο από κοινού κρέμασαν τα στολίδια, που οι ίδιοι δημιούργησαν, με τη δική τους ευχή για αγάπη, αλληλεγγύη και βοήθεια στο συνάνθρωπο.

Επιπλέον κάνοντας ένα «άνοιγμα» στη κοινότητα του Σχολείου υλοποίησαν συνεργασία και με άλλα προγράμματα του σχολείου.

Έτσι για την τρέχουσα σχολική χρονιά συνεργάστηκαν με το εγκεκριμένα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+, «Learning to live together in Peace and Harmony» και «All Different all the Same» που φέτος έχουν ως θεματική τη «διαφορετικότητα» και υλοποιούνται από το σχολείο.

Οι δράσεις οργανώθηκαν από την υπεύθυνη του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» του 1ου Γυμνασίου Βόλου Ξυραφάκη Σοφία και τις καθηγήτριες Πανηγυριτζόγλου Αθηνά, Κινδαλή Αθανασία και Ματίνα Τριανταφύλλου, σε συνεργασία με τις καθηγήτριες του προγράμματος Erasmus+ Χρηστίδη Ελένη και την Κατερίνα Μελαχροινάκη.

Σε όλες τις δράσεις ο Ομάδα είχε την αρωγή και την αμέριστη συμπαράσταση του Δ/ντή του σχολείου κ. Καραφέρη Ιωάννη καθώς και της συντονίστριας του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» Στέλλας Δημητρακοπούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου