ΤΟΠΙΚΑ

Ξεσπιτώθηκαν δύο αδερφές στη Ζαγορά

ξεσπιτώθηκαν-δύο-αδερφές-στη-ζαγορά-263826

Η φωτιά είχε ήδη επεκταθεί στη στέγη, όταν έγινε αντιληπτή από περίοικους

Στον δρόμο έμειναν δύο αδερφές από την Αγία Παρασκευή Ζαγοράς. Το τριώροφο αρχοντικό τους, που χρονολογείται από το 1800, τυλίχτηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις φλόγες. Στις 5:30 χθες τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός. Κυνηγός, που αντιλήφθηκε τις φλόγες, κάλεσε σε βοήθεια και οι καμπάνες της τοπικής εκκλησίας άρχισαν να ηχούν για την αντιμετώπιση του κινδύνου.

Ευτυχώς, οι δύο γυναίκες δεν βρίσκονταν στο σπίτι. Ομως, η περιουσία τους μετατράπηκε σε παρανάλωμα του πυρός, καθώς δεν κατέστη εφικτό να περισωθεί τίποτα από τα υπάρχοντά τους.

Πρόκειται για την τρίτη καταστροφή σπιτιού από πυρκαγιά στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς σε δύο μήνες ξεσπιτώθηκαν άλλες δύο οικογένειες που έζησαν τον εφιάλτη της πύρινης κόλασης στο Μούρεσι και το Ανήλιο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επισημαίνει ότι ιδιαίτερα σε μέρες γιορτών, όπως οι τρέχουσες, οι πολίτες θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να μην υπερφορτώνουν τις ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις, καθώς υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος.

Ξεσπιτώθηκαν δύο αδερφές

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή γύρω στις 5:30 τα ξημερώματα. Ομως, η φωτιά είχε ήδη επεκταθεί από τους εσωτερικούς χώρους του αρχοντικού, που είχε ξύλινη επένδυση, στη στέγη. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής προσπαθούσαν να σβήσουν τις πύρινες φλόγες με λάστιχα, αλλά μάταια. Προσωπικό με το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου κινητοποιήθηκε επίσης και άρχισε τις ρίψεις νερού. Δυστυχώς, το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς απέμειναν μόνον οι τέσσερις τοίχοι.

Οταν τα πυροσβεστικά οχήματα πλησίαζαν στον τόπο, η στέγη είχε αρχίσει να καταρρέει. Εξι πυροσβέστες άρχισαν άμεσα το έργο της κατάσβεσης. Πέτυχαν η φωτιά να μην επεκταθεί σε διπλανά σπίτια, αλλά το αρχοντικό των δύο γυναικών καταστράφηκε ολοσχερώς. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου διενεργεί προανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε εσωτερικό χώρο του σπιτιού.

Λόγω του μεγέθους της καταστροφής είναι πολύ δύσκολο να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια πρόκλησής της. Οι πυροσβέστες ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, όπως και αυτό του βραχυκυκλώματος από αναμμένη συσκευή. Οι ιδιοκτήτριες του σπιτιού απουσίαζαν από το σπίτι την ώρα του συμβάντος και βρίσκονταν στον Βόλο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες μέρες εκτελούνταν εργασίες ανακαίνισης στην οικία.

Στον δρόμο οι ιδιοκτήτριες

Ευτύχημα θεωρείται το γεγονός ότι οι δύο αδερφές ιδιοκτήτριες του σπιτιού απουσίαζαν από το σπίτι, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Σε διαφορετική περίπτωση κανείς δεν μπορεί να φαντασθεί τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Ωστόσο, οι δύο αδερφές έχασαν την περιουσία τους από τη μία στιγμή στην άλλη και έμειναν στον δρόμο. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι θα φιλοξενηθούν από συγγενείς τους μέχρι να σταθούν στα πόδια τους.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Βαγγέλης Λιακόπουλος εφιστά την προσοχή, διότι οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις υπερφορτώνονται από τα λαμπάκια και κάθε είδους στολισμό που χρειάζεται ρεύμα. Ακόμη, τονίζει ότι απαιτείται προσοχή και με τα θερμαντικά σώματα και τα κλιματιστικά.

«Οι πολίτες δεν θα πρέπει να αφήνουν τα φωτάκια αναμμένα και να απομακρύνονται από το σπίτι.Είναι τόσο μεγάλη η ταχύτητα εξάπλωσης της φλόγας και η αύξηση της θερμοκρασίας που επιβάλλεται να απενεργοποιούν όλα τα στολίδια, όταν αποχωρούν από το σπίτι. Οι πολίτες θα πρέπει να κλείνουν οπωσδήποτε και τα θερμαντικά σώματα και τα κλιματιστικά», προσθέτει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου