Πρωτιά για το 1ο Γυμνάσιο Βόλου στο 6ο μαθητικό φεστιβάλ ρομποτικής

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-17, 13:39:16
Πρωτιά για το 1ο Γυμνάσιο Βόλου στο 6ο μαθητικό φεστιβάλ ρομποτικής

Κατασκεύασαν ρομποτικό χέρι για άτομα με κινητικά προβλήματα

 

Πρωτιά για το 1ο Γυμνάσιο Βόλου σε φεστιβάλ ρομποτικής, στο οποίο το σχολείο συμμετείχε με ρομποτικό χέρι που κατασκεύασαν μαθητές για να βοηθηθούν άτομα με κινητικά προβλήματα.

Το ρομποτικό χέρι οι μαθητές το κατασκεύασαν εξ ολοκλήρου μόνοι τους. Πρόκειται για τους μαθητές που αποτελούν την ομάδα ρομποτικής του σχολείου «Ρομποτικοί Κένταυροι» και οι οποίοι χρησιμοποίησαν περισσότερα από 700 κομμάτια lego για να ολοκληρώσουν την κατασκευή του και να βοηθήσουν άτομα με αναπηρίες. «THE FIRST EV3 HAND» ήταν ο τίτλος της κατασκευής που δημιούργησαν οι μαθητές που αναδείχθηκαν πρώτοι στο 6ο μαθητικό φεστιβάλ ρομποτικής.

Το φεστιβάλ διεξήχθη στους χώρους του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το περασμένο Σάββατο. Διοργανώθηκε από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου ΠΕΚΕΣ Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών σε συνεργασία με τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χαρίτωνα Πολάτογλου, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Βασίλειο Δαγδιλέλη και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Συμμετείχαν πολλές ομάδες και η κατασκευή του πρώτου Γυμνασίου Βόλου κατέκτησε την πρώτη θέση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=