ΤΟΠΙΚΑ

Ληστές ξυλοφόρτωσαν υπερήλικες!

ληστές-ξυλοφόρτωσαν-υπερήλικες-418566

Ανελέητο ξυλοκόπημα μέσα στο σπίτι του στη Ζαγορά δέχθηκε υπερήλικο ζευγάρι από αδίστακτους ληστές. Ο τρόμος της κουκούλας και της βίας επέστρεψε στο Πήλιο. Η Ζαγορά «σαρώθηκε» το τελευταίο δεκαήμερο από διαρρήκτες και οι κάτοικοί της ζουν σε κλίμα τρόμου και πανικού. Η ληστεία σε βάρος του 80χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Άγιο Γεώργιο και της 74χρονης συζύγου του ξεχείλισε την υπομονή τους. Πλέον είναι αποφασισμένοι να πάρουν το «νόμο στα χέρια» τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Κανείς δεν αντιλήφθηκε την άγρια επίθεση που δέχθηκε μέσα στην οικεία του, δίπλα ακριβώς από το βενζινάδικο που διατηρεί, το ζευγάρι των ηλικιωμένων, χθες τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.

Σκηνές απάνθρωπης βιαιότητας σε βάρος του 80χρονου Δημήτρη Τριανταφύλλου και της συζύγου του εκτυλίχθηκαν όταν τρεις κουκουλοφόροι παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού της, αιφνιδιάζοντας τους ιδιοκτήτες την ώρα που κοιμόντουσαν.

Γρονθοκοπήματα στο πρόσωπο, την πλάτη και σε άλλα σημεία του σώματός του δέχθηκε ο 80χρονος. Τα ανθρωπόμορφα τέρατα δεν δίστασαν να του καταφέρουν χτυπήματα ακόμη και με το σιδερένιο εργαλείο που χρησιμοποίησαν για τη διάρρηξη της εισόδου. Από τα χέρια τους δεν γλύτωσε ούτε η 74χρονη γυναίκα. Για περισσότερο από μισή ώρα οι τρεις ληστές που κάλυπταν τα πρόσωπά τους με κουκούλα επιτίθεντο χωρίς οίκτο στα ηλικιωμένα θύματά τους.

Ζητούσαν επίμονα να πληροφορηθούν πού βρίσκονται τα χρήματα. Ταυτόχρονα με το ξυλοκόπημα «σήκωναν» ο,τιδήποτε αντίκριζαν μπροστά τους μέσα στα δωμάτια του σπιτιού. Εντόπισαν και άρπαξαν χρηματικό ποσό 21.000 ευρώ. Ίσως δεν ήταν τυχαία η μέρα που επέλεξαν να εισβάλουν στο σπίτι του ηλικιωμένου πρατηριούχου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές.

Τα χρήματα φέρεται να κρατούσε σπίτι του ο 80χρονος αναμένοντας χθες το βυτιοφόρο όχημα για τον εφοδιασμό με καύσιμα του πρατηρίου του. Εκτός από το χρηματικό ποσό οι ληστές άρπαξαν χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ, τα οποία εντόπισαν σε συρτάρια του σπιτιού ψάχνοντας ασταμάτητα, όσο με τη βία το ζευγάρι των ηλικιωμένων κρατούνταν ακινητοποιημένο.

Όταν οι ληστές ολοκλήρωσαν το έργο τους οδήγησαν τους καταπονημένους ηλικιωμένους μέσα στην τουαλέτα του σπιτιού και τους κλείδωσαν. Παρέμειναν για αρκετή ώρα «φυλακισμένη» στο μικρό χώρο, ενώ στην προσπάθειά του να εξέλθει και να ζητήσει βοήθεια ο 80χρονος έσπασε με το χέρι το τζάμι του παραθύρου, τραυματίζοντάς το σοβαρά. Περίπου στις 5 το πρωί ένας από τους γείτονες αντιλήφθηκε τις εκκλήσεις τους σε βοήθεια και έσπευσε στο σπίτι του ζευγαριού. Ο ηλικιωμένος χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, ενώ πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν από τους γιατρούς και στη σύζυγό του, η οποία έφερε ελαφρότερα τραύματα.

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Αστυνομικοί προσέτρεξαν μόλις ενημερώθηκαν για τη ληστεία για τις πρώτες καταθέσεις και τη συλλογή πρώτων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των ληστών.

Η ληστεία στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού «αποκάλυψε» πραγματικό όργιο διαρρήξεων στη Ζαγορά. Οι κάτοικοι της περιοχής ζουν τις τελευταίες δέκα ημέρες με το διαρκή φόβο για τις περιουσίες και τις ζωές τους, μετά τα απανωτά κρούσματα εισβολών σε καταστήματα και σπίτια, τα οποία, ωστόσο κρίθηκε από την ηγεσία της αστυνομίας σε επίπεδο Θεσσαλίας ότι δεν έπρεπε να δοθούν στη δημοσιότητα.

Ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη άγνωστοι διέρρηξαν ένα σούπερ μάρκετ και μία ταβέρνα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το πρατήριο υγρών καυσίμων του Δημ. Τριανταφύλλου, πάνω στο δρόμο προς του Πουρί, ο οποίος είναι αρκετά φωτισμένος τις νυχτερινές ώρες.

Και όμως κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι το ίδιο βράδυ άνοιξαν την ταβέρνα του κ. Βογιατζάκη, αδειάζοντας ράφια της από 45 κούτες με τσιγάρα και αρπάζοντας χρηματικό ποσό 180 ευρώ.

Στο σούπερ μάρκετ του κ. Ρεπανίδη, στο οποίο εισήλθαν παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο με λοστό, άρπαξαν χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ που είχε κρυμμένο σε σημείο του καταστήματος, το συρτάρι της ταμειακής μηχανής και δύο κινητά τηλέφωνα.

«Νιώθουμε απροστάτευτοι. Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε, φοβόμαστε να κοιμηθούμε. Αλλά πλέον μετά τη ληστεία και τον ξυλοδαρμό συγχωριανών μας οι κάτοικοι εδώ συζητάνε σοβαρά το ενδεχόμενο να βγαίνουμε για βραδινές περιπολίες», έλεγε στον «Τ» ο 31χρονος Γιώργος Ρεπανίδης.

Οι κάτοικοι μιλούσαν για τουλάχιστον τέσσερις διαρρήξεις σε κατοικίες της Ζαγοράς και δύο απόπειρες διάρρηξης προχθές το βράδυ σε σπίτια.

Πριν από δύο ημέρες, διαρρήκτες προσπάθησαν να παραβιάσουν την είσοδο πρακτορείου Προ-Πο στην ίδια συνοικία της Ζαγοράς, αλλά τράπηκαν άρον-άρον σε φυγή, όταν ο πατέρας του ιδιοκτήτη που μένει δίπλα αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους, πετάχτηκε στο δρόμο και τους κυνήγησε με τουφέκι…

Η αρχή των τελευταίων διαρρήξεων που έχουν αναστατώσει τη ζωή των κατοίκων της Ζαγοράς έγινε προς το τέλος του καλοκαιριού. Στόχος διαρρηκτών έγινε το σούπερ μάρκετ του Στεφανή Γεωργούδη. Εκτός των άλλων οι δράστες εξαφάνισαν ένα δίκυκλο, μία «γουρούνα», ενώ εισήλθαν στο σπίτι της οικογένειας σκαρφαλώνοντας με σκάλα.

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες δράστες άνοιξαν μέρα – μεσημέρι το σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι του όχημα του υδραυλικού Δημήτρη Ζούνου, παίρνοντας το τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Σαν να μη συνέβησαν…

Κανένα όμως από τη σωρεία περιστατικών κλοπών, διαρρήξεων και απόπειρας διάρρηξης δεν δόθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας στη δημοσιότητα, η οποία τους τελευταίους μήνες, μετά από άνωθεν εντολές, έχει αναλάβει τα «συμμαζέψει» τα συμβάντα που θα δημοσιοποιούνται.

Η ενημέρωση κατ’ επιλογή προκαλεί προβληματισμό, καθώς δημιουργεί στις τοπικές κοινωνίες που βρίσκονται στη δίνη κακοποιών, το αίσθημα της απομόνωσης, κάνοντας τους να αναρωτιούνται για ποιο λόγο κανείς δεν ασχολείται με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Την ίδια στιγμή η μη δημοσιότητα των περιστατικών δημιουργεί άλλοτε μεγαλύτερη ανησυχία από όσα μεταδίδονται από στόμα σε στόμα με δόση υπερβολής πολλές φορές και άλλοτε δημιουργεί συνθήκες, ώστε τα επόμενα θύματα των δραστών να πιαστούν στον «ύπνο», αφού δεν έχουν την ενημέρωση, ώστε να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Με κριτήρια στα οποία φαίνεται να κυριαρχεί η αντίληψη της πλασματικής μείωσης των δεικτών εγκληματικότητας η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συνεχίζει να μη δημοσιοποιεί πλήθος περιστατικών, δημιουργώντας κλίμα ηρεμίας. Που όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά μετατρέπει τοπικές κοινωνίες σε καζάνι που βράζει…

Δεν αποκλείεται με την απόκρυψη συμβάντων να επιχειρείται μάταια επιβεβαίωση του σχεδιασμού συνένωσης και κατάργησης Αστυνομικών Σταθμών και Τμημάτων στην περιφέρεια.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου