ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρές καταγγελίες Τρ. Πλαστάρα για τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου

σοβαρές-καταγγελίες-τρ-πλαστάρα-για-τ-270400

Σοβαρές καταγγελίες κάνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Τρύφωνας Πλαστάρας για τον προϋπολογισμό του 2020 του Επιμελητηρίου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Πλαστάρας σε δήλωσή του, «τα αναμενόμενα έσοδα για το 2020 είναι υπερβολικά αυξημένα και σε σχέση μ’ αυτά που τελικά εισπράχθηκαν το 2018 είναι κατά 1.000.000€ περισσότερα». Το γεγονός αυτό, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ το αποδίδει στο ότι «ουσιαστικά πρόκειται για μία εξωπραγματική, παράλογη και αναιτιολόγητη διόγκωση, προσπαθώντας να ισοσκελιστούν υπέρογκες και προς συγκεκριμένους αποδέκτες δαπάνες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πλαστάρα έχει ως εξής: «Προϋπολογισμό χωρίς όραμα και χωρίς καμία προοπτική στήριξης των Επαγγελματιών και των Επιχειρήσεων του Νομού μας υποβλήθηκε την Τετάρτη 11-12-2019 προς έγκριση στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Ο Προϋπολογισμός ήρθε προς ψήφιση πολύ αργά, συντάχθηκε με προχειρότητα και το βασικότερο δεν περιείχε τα πραγματοποιηθέντα έσοδα-έξοδα του 2019, στοιχείο απαραίτητο σε κάθε προϋπολογισμό κάθε Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Ειδικότερα, παρατηρήσαμε ότι τα αναμενόμενα έσοδα για το 2020 είναι υπερβολικά αυξημένα και σε σχέση μ’ αυτά που τελικά εισπράχθηκαν το 2018 είναι κατά 1.000.000€ περισσότερα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία εξωπραγματική, παράλογη και αναιτιολόγητη διόγκωση, προσπαθώντας να ισοσκελιστούν υπέρογκες και προς συγκεκριμένους αποδέκτες δαπάνες.

Στις δύσκολες αυτές εποχές καταγράφονται αδικαιολόγητες αυξήσεις προς τους εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες, κάποιοι εκ των οποίων απουσιάζουν συστηματικά από τα διοικητικά συμβούλια του Επιμελητηρίου, ακόμη και σε υψίστης σημασίας θέματα, όπως η ψήφιση του προϋπολογισμού. Καταγράφεται δε υπερβολική και αδικαιολόγητη αύξηση και στις δαπάνες συμμετοχής στις Επιτροπές όπου συμμετέχουν μέλη του Δ.Σ., προκαλώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τους συναδέρφους μας, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμη και την ετήσια συνδρομή τους.

Συμπερασματικά, ο Προϋπολογισμός είναι μία πρόχειρη παράθεση αριθμών, που δεν απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις, δεν εκπληρώνει τους σκοπούς λειτουργίας του Επιμελητηρίου και σε καμία περίπτωση δεν προασπίζει τα συμφέροντα των μελών του και γι’ αυτό καταψηφίστηκε από την παράταξή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου