ΤΟΠΙΚΑ

Δώρα αγάπης για άπορες οικογένειες

δώρα-αγάπης-για-άπορες-οικογένειες-270517

Περισσότερα από 500 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσφοράς τροφίμων για αναξιοπαθούντες

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση για ενίσχυση των άπορων οικογενειών, που υποστηρίζει η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Περισσότερα από 500 άτομα παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση προχθές στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Διαδρομή», προσφέροντας αντί εισιτηρίου τρόφιμα για όσους τα έχουν ανάγκη.

Ο αριθμός των τροφίμων, που μεταφέρθηκαν με φορτηγό από τον χώρο της εκδήλωσης, με τη συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, αποτύπωσε το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, που διακρίνει την τοπική κοινωνία.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου Αναστασία Μορφογιάννη υπογράμμισε ότι «αποτέλεσε έκπληξη για μας η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Τα τρόφιμα που συγκεντρώσαμε θα δοθούν σε οικογένειες που ζουν σε απόλυτη ένδεια και στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη».

Δεκάδες οικογένειες ζητούν στήριξη για να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους, με την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου να τείνει χέρι βοήθειας. «Στηρίζουμε έξι άπορες οικογένειες, τους παρέχουμε τρόφιμα, τους εξυπηρετούμε με φάρμακα και ό,τι άλλο χρειαστούν. Είμαστε δίπλα τους» είπε η κ. Μορφογιάννη.

Δώρα σε 40 παιδιά

Ενόψει Χριστουγέννων, θα δοθούν δώρα σε 40 παιδιά, με τη συνδρομή χορηγών, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Τα δώρα θα διανεμηθούν στα παιδιά του Ορφανοτροφείου, του ξενώνα αστέγων του Δήμου Βόλου και των έξι οικογενειών που στηρίζονται από την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

«Ζητήσαμε από τα παιδιά να γράψουν γράμμα στον Αη Βασίλη, σχετικά με τα δώρα που επιθυμούν να τους φέρει στις γιορτές και θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την επιθυμία τους», είπε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Στόχος της πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε από την προηγούμενη θητεία της ως αντιδημάρχου, είναι να μη λείψει το χαμόγελο από τα πρόσωπα των παιδιών, με τα δώρα που θα προσφερθούν να αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ευαισθησίας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου