ΤΟΠΙΚΑ

Στόλισαν το δέντρο της διαμαρτυρίας οι καθαρίστριες του Πανεπιστημίου

στόλισαν-το-δέντρο-της-διαμαρτυρίας-ο-270756

Στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της διαμαρτυρίας οι καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρις ότου δικαιωθεί το αίτημά τους για μόνιμη εργασία, χωρίς την «δαμόκλειο σπάθη» των απολύσεων, όπως επισημαίνουν.

Σήμερα, οι 31 εργαζόμενες στον τομέα καθαριότητας του Πανεπιστημίου, παραχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου, αφού προηγουμένως ανάρτησαν τα αιτήματά τους στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθέτησαν στο χώρο υποδοχής του παραλιακού συγκροτήματος.

Οι καθαρίστριες ξεκίνησαν κινητοποιήσεις πριν μια εβδομάδα μετά από την απόφαση της Διοίκησης του Ιδρύματος να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας τους και να προχωρήσει σε προκήρυξη για ανάθεση της καθαριότητας του Ιδρύματος σε εργολάβο.

Την κοινή φωνή διαμαρτυρίας μετέφερε στα τοπικά ΜΜΕ η πρόεδρος του Σωματείου, Μαρία Πλαγερά, η οποία τόνισε ότι συγκεντρώνονται υπογραφές, με αίτημα «την απόσυρση της προκήρυξης για την παραχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε εργολάβο, να μην γίνει καμία απόλυση και την άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους».

Κείμενο στήριξης στον αγώνα των καθαριστριών εξέδωσε, στο μεταξύ, ο Σύλλογος διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και φοιτητικοί σύλλογοι, με εκπροσώπους τους να δίνουν το παρών στην σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου