ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή φρουράς σε κλίμα συγκίνησης σε 4η ΠΕΔΙΛΣ και Λιμεναρχείο Βόλου

αλλαγή-φρουράς-σε-κλίμα-συγκίνησης-σε-4-271040

Παρουσία πλήθους κόσμου η τελετή για την παράδοση – παραλαβή των διοικήσεων

Αλλαγή φρουράς στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος (4η ΠΕΔΙΛΣ) και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, με την τοποθέτηση νέων διοικητών μετά τις κρίσεις και τις μεταθέσεις που ακολούθησαν.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο β’ όροφο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ο αρχιπλοίαρχος Μανώλης Κανάλης παρέδωσε τη σκυτάλη στον Χρήστο Κανάκη, ο οποίος ανέλαβε διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ μετά την προαγωγή του σε αρχιπλοίαρχο.

Στη συνέχεια ο κ. Κανάκης παρέδωσε με τη σειρά του τα ηνία τού λιμανιού του Βόλου στην αντιπλοίαρχο Βασιλική Κωνσταντά, η οποία ανέλαβε λιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, το οποίο θα έχει για πρώτη φορά γυναίκα διοικήτρια.

Για τον Μανώλη Κανάλη, που μετακινήθηκε στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και συγκεκριμένα στην Επιθεώρηση Πλοίων, έκλεισε ένας κύκλος 14 ετών στον Βόλο.

Στην ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους του και αναφέρθηκε στην υπηρεσιακή του διαδρομή. «Παρουσιάστηκα το 2005 για πρώτη φορά και τους τελευταίους 14 μήνες υπηρέτησα ως διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ. Ολα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να συντονίσουμε και να οργανώσουμε όλες τις λιμενικές περιφερειακές αρχές. Ηταν ένα έργο δύσκολο και με ιδιαίτερες απαιτήσεις», τόνισε.

Αναφερθείς στο πλούσιο έργο που επιτέλεσε δεν παρέλειψε να επισημάνει τη μεταφορά της έδρας των γραφείων της 4ης ΠΕΔΙΛΣ στον Βόλο από τη Λάρισα. Ο ίδιος επισήμανε ότι θα συνεχίσει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό του και από τα νέα του καθήκοντα στην Επιθεώρηση Πλοίων.

Συγκινημένος από την τελετή ο αρχιπλοίαρχος δεν έκρυψε τα αισθήματά του, που, όπως είπε, είναι ανάμεικτα, καθώς διακατέχεται από χαρά, αλλά και συγκίνηση.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Κανάκης εξέφρασε ικανοποίηση, καθώς κατάφερε να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του, κάτι για το οποίο ευχαρίστησε τον Θεό.

Ο νέος διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ δεν θέλησε να προβεί σε απολογισμό του έργου. Ομως, επισήμανε: «Με τη συνολική προσπάθεια αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις και αντιξοότητες με τον καλύτερο τρόπο, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, με σεβασμό στο πολίτη έχοντας ως γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας και θέτοντας πάντα σε προτεραιότητα την προστασία του υπέρτατου αγαθού που είναι η ανθρώπινη ζωή».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ευχαριστώ την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία, που μου εμπιστεύτηκαν αυτή τη θέση και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους».

Την ελπίδα της ότι θα καταφέρει να μη διαψεύσει τις προσδοκίες για το πρόσωπό της διατύπωσε νέα λιμενάρχης Βόλου Βασιλική Κωνσταντά. Η αντιπλοίαρχος είπε ότι έχοντας επίγνωση της εξαιρετικής τιμής που της έγινε, αλλά και των ευθυνών και των υποχρεώσεων που πηγάζουν από αυτή, θα εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθεί στο ακέραιο στις απαιτήσεις των καθηκόντων και της αποστολής της.

Η ίδια είπε ότι ανήκει στην τρίτη σειρά γυναικών, αξιωματικών γενικών καθηκόντων στο Λιμενικό Σώμα, που ξεκινούν να αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, κάτι όπως είπε σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν πολλές γυναίκες, που εισήχθησαν με τις ίδιες προϋποθέσεις όπως και οι άνδρες αξιωματικοί, εκπαιδεύτηκαν με τις ίδιες προδιαγραφές και αναλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου