ΤΟΠΙΚΑ

Απανθρακωμένη στην ντουλάπα…

απανθρακωμένη-στην-ντουλάπα-418719

Στη γκαρσονιέρα όπου διέμενε μόνη της «κλείδωσε» τον φρικτό θάνατό της 57χρονη στο Βόλο. Ο πυκνός καπνός πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το πρωί στο διαμέρισμά της κάλυψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ηταν αργά όταν οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν μέσα από τα κλειστά πατζούρια του διαμερίσματός της, στην οδό Γατζοπούλου 21 με Πολυμέρη, στην περιοχή του Αναύρου. Η τραγωδία είχε ήδη γραφεί… Η 57χρονη Διαμάντω Σιγάρα, όταν οι πυροσβέστες έσπευσαν και εισήλθαν στο διαμέρισμα, βρέθηκε απανθρακωμένη, μέσα στην ντουλάπα του σπιτιού της.

Η έντονη οσμή του καμένου έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε διπλανό τυροπιτάδικο που λειτουργεί από πολύ νωρίς το πρωί. Στην αρχή θεώρησαν ότι πρόκειται για καπνό που προέρχεται από τζάκι. Όμως, στην πολυκατοικία, οι τελευταίες στιγμές απόγνωσης της 57χρονης, λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο, έγιναν αντιληπτές.

Λίγο πριν τις 7 το πρωί ένοικοι διαμερισμάτων ταράχτηκαν από έναν δυνατό θόρυβο, σαν ένα μεγάλο αντικείμενο να έπεφτε, όπως περιέγραφαν στον «Τ». Σχεδόν ταυτόχρονα η δραματική έκκληση της γυναίκας σε βοήθεια. Και όμως όταν οι πυροσβέστες έσπευσαν στην πολυκατοικία, λαμβάνοντας την κλήση για την πυρκαγιά, δεν μπόρεσαν με ευκολία να εισέλθουν στο διαμέρισμα, καθώς την είσοδό του κρατούσε φρακαρισμένη ένα τραπέζι.

Η είσοδος στη γκαρσονιέρα του πρώτου ορόφου αποκάλυψε σκηνές κόλασης. Πυκνός καπνός κάλυπτε όλο το χώρο το διαμερίσματος από φωτιά που ξέσπασε κάτω από συνθήκες οι οποίες ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Η φωτιά προκάλεσε περιορισμένες υλικές ζημιές, όμως στάθηκε μοιραία για τη ζωή της άτυχης γυναίκας. Στη ντουλάπα κοντά στην οποία ξέσπασε η φωτιά η 57χρονη βρέθηκε μερικώς απανθρακωμένη.

Ένοικοι και ιδιοκτήτες των υπολοίπων διαμερισμάτων βρέθηκαν στο πόδι, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των πυροσβεστών να εισέλθουν στο διαμέρισμα. Ακολούθησε σοκ και θλίψη στο άκουσμα της είδησης ότι η 57χρονη βρέθηκε απανθρακωμένη.

Περιέγραφαν μια γυναίκα ήσυχη, αλλά ιδιαίτερα κλειστή στον εαυτό της. Ελάχιστα λόγια αντάλλασε με τους γείτονές της και έδειχνε να βρίσκεται σε βαριά κατάθλιψη. Η μοίρα την είχε χτυπήσει αλύπητα, καθώς μέσα σε ένα χρόνο έχασε όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα, τον πατέρα της, τη μητέρα της και τον αδερφό της, όπως έλεγαν συγγενείς που έτρεξαν στο σημείο της τραγωδίας.

Η σορός της 57χρονης μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 3 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου