ΤΟΠΙΚΑ

Σκουπιδότοπος ο Περιφερειακός

σκουπιδότοπος-ο-περιφερειακός-418744

Μόλις επτά χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα λειτουργίας της Περιφερειακής οδού, ενός προβληματικού δρόμου που καθημερινά διασχίζουν χιλιάδες αυτοκίνητα τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για τους επισκέπτες, και όχι μόνο. Σήμερα ο Περιφερειακός έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο σκουπιδότοπο, ενώ πρόβλημα εντοπίζεται και στο φωτισμό…
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Θάνου
Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος
 
Πλήθος κόσμου αλλά και μικρά παιδιά διασχίζουν καθημερινά τον Περιφερειακό, αφού σπίτια και σχολείο απέχουν μόλις λίγα μέτρα. Οι εικόνες που αντικρίζουν είναι εικόνες ντροπής καθώς τα σκουπίδια είναι διάσπαρτα παντού.
 
Η θέα ακριβώς κάτω από τη γέφυρα του Περιφερειακού της Ν. Δημητριάδας και συγκεκριμένα επί της οδού Ελένης Σκούρα, λίγα μόλις μέτρα από τα κατοικημένα σπίτια, είναι λυπηρή έως και τραγική.
 
Σωροί από σκουπίδια και μπάζα κάνουν κυριολεκτικά «παρέλαση» στη γειτονιά. Οι κάτοικοι της περιοχής ασφυκτιούν και παραπονιούνται για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ παιδάκια και περαστικοί που καθημερινά διέρχονται από το σημείο βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βουνό σκουπιδιών. Κανείς όμως δεν δείχνει ενδιαφέρον να τα απομακρύνει μήνες τώρα με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος σκουπιδότοπος!
 
Σακούλες, μπουκάλια, χαρτιά και χαρτόκουτα είναι λίγα μόνο από τα σκουπίδια που βρίσκονται σκορπισμένα τριγύρω, δημιουργώντας εστία μόλυνσης για τους ανθρώπους που μένουν στη γειτονιά. Λίγο πιο δίπλα σπασμένα παράθυρα, οικοδομικά υλικά, πλακάκια, σίδερα ακόμη και ένας νιπτήρας βρίσκονται πεταμένα δεξιά κα αριστερά δείγμα πως εργάτες έχουν βρει το μέρος ως εύκολη λύση για να ξεφορτωθούν μπάζα και ο,τιδήποτε άλλο δεν τους χρειάζεται.
 
Οι κάτοικοι της περιοχής, αγανακτισμένοι από την κατάσταση και φοβούμενοι για την υγεία τόσο αυτών, όσο και των παιδιών τους, καταγγέλλουν το γεγονός στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ζητούν την άμεση απομάκρυνσή τους, ενώ κάτοικος της περιοχής τόνισε χαρακτηριστικά ότι «καθημερινά εργάτες πηγαίνουν στο σημείο για να φορτώσουν άμμο την οποία έχουν αποθηκευμένοι δίπλα στο σκουπιδότοπο και βλέποντας τα σκουπίδια πεταμένα τα σπρώχνουν για να περάσουν, ενώ πολλές φορές έχω μαζέψει από τον τόπο νεκρά ζώα! Φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να παίξουν έξω… το παράθυρο του σπιτιού μου το ανοίγω σπάνια πλέον. Δε μπορούμε να ζούμε με ένα σκουπιδότοπο δίπλα μας, κινδυνεύει η υγεία μας!»
 
Ανύπαρκτος και ο φωτισμός…
Εκτός από τα σκουπίδια όμως άλλο ένα πρόβλημα του Περιφερειακού, από τα πολλά που έχει αυτός ο δρόμος, όπως  καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι ο ελλιπής φωτισμός. Εδώ και αρκετούς μήνες σε πολλά σημεία του δρόμου, όπως στο τέλος του δρόμου στη Νέα Δημητριάδα ή από την είσοδο από Λαρίσης έως και το Φυτόκο, δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τις κακοτεχνίες, να έχουν προκληθεί κατά καιρούς σοβαρά ατυχήματα.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τους κατοίκους των γύρω περιοχών ο Περιφερειακός είναι ένας δρόμος ο οποίος αποτελεί σημείο περιπάτου για πολλούς Βολιώτες, φοβούνται το βράδυ να περάσουν το δρόμο καθώς υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν αντιληπτοί από τα διερχόμενα οχήματα.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου