ΤΟΠΙΚΑ

«Πράσινο φως» για έναρξη του έργου σε Καραμπατζάκη και Ζάχου

πράσινο-φως-για-έναρξη-του-έργου-σε-κ-271478

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης που είχαν καταθέσει συνολικά 17 πολίτες που αντιδρούν στη διάνοιξη της οδού Καραμπατζάκη από τον Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του taxydromos.gr η αίτηση απορρίφθηκε από το ΣτΕ και ως εκ τούτου δίνεται ουσιαστικά το «πράσινο φως» στον Δήμο Βόλου για την έναρξη του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος είχε επιχειρήσει τη διάνοιξη τμήματος της Καραμπατζάκη στο πλαίσιο της δημιουργίας ζεύγους μονοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας στις δύο όχθες του Κραυσίνδωνα, συνάντησε όμως σθεναρή αντίσταση από αντιδρώντες στο έργο που προσέφυγαν στο ΣτΕ.

Ο σχεδιασμός του Δήμου Βόλου προβλέπει τη διαμόρφωση της Ζάχου και Καραμπατζάκη σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας που θα λειτουργούν ως κυκλοφοριακό ζεύγος, η μία ως άνοδος και η άλλη ως κάθοδος. Στις οδούς το μέγιστο όριο ταχύτητας θα είναι 30χλμ την ώρα και θα απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δημιουργία γραμμικού πάρκου κατά μήκος του Κραυσίνδωνα και στις δύο όχθες του: πεζοδρόμια, ποδηλατοδρόμους, λωρίδα κίνησης ΑμεΑ, παγκάκια, φυτεύσεις, κηπάρια και θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Στο σχεδιασμό αντέδρασαν 17 δημότες που προσέφυγαν στο ΣτΕ το οποίο τον περασμένο Μάιο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύεται «η επιχείρηση υλικών ενεργειών εκτελέσεως των παραπάνω πράξεων, κατά το μέρος που αυτές θα συνεπάγονταν την κοπή δέντρων ή την επέμβαση σε υφιστάμενη βλάστηση».

Στις 19 Νοεμβρίου εξετάστηκε η κύρια αίτηση και σήμερα εκδόθηκε η απόφαση για απόρριψη της αίτησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου