ΤΟΠΙΚΑ

Ξανά στο εδώλιο τρεις γυναίκες Ρομά που ξάφριζαν σπίτια στον Βόλο

ξανά-στο-εδώλιο-τρεις-γυναίκες-ρομά-πο-272290

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου χθες η υπόθεση

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε τρεις γυναίκες Ρομά, οι οποίες συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2018 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, καθώς αποδείχτηκε ότι έκλεβαν ανυποψίαστες ηλικιωμένες γυναίκες με το πρόσχημα πώλησης εικόνων.

Οι τρεις κατηγορούμενες, ηλικίας 62, 58 και 59 ετών, κάτοικοι Ημαθίας και Αθήνας, δικάστηκαν χθες σε δεύτερο βαθμό και καταδικάστηκαν για κλοπή και για απόπειρα κλοπής από κοινού.

Οι καταδικασθείσες αφαίρεσαν από ηλικιωμένη γυναίκα στον Βόλο χρυσαφικά κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή. Ομως, στο πλαίσιο της προανάκρισης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους και να εξιχνιάσουν την κλοπή.

Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου είχαν οδηγηθεί στις φυλακές και τον Απρίλιο συζητήθηκε αίτημά τους για αποφυλάκιση, το οποίο έγινε δεκτό, καθώς στη δίκη αποδείχτηκε ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Χθες στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους, ο οποίος ενημέρωσε ότι οι καταδικασθείσες έχουν επιστρέψει μέρος των κλεμμένων χρυσαφικών και έχουν δώσει και χρήματα στην ηλικιωμένη γυναίκα που εξαπάτησαν. Το Δικαστήριο τις έκρινε ένοχες και τις καταδίκασε, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, πάντως, που είχε πέσει θύμα κλοπής, απεβίωσε και έτσι χθες η δίκη των τριών Ρομά διεξήχθη χωρίς την παράσταση πολιτικής αγωγής.

Κατά την εξιχνίαση της κλοπής, οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι οι τρεις γυναίκες είχαν νοικιάσει σπίτι σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου για μία εβδομάδα. Σκόπευαν, όπως είχε προκύψει από την αστυνομική έρευνα, να παραμείνουν στην πόλη για να διαπράξουν κλοπές. Στον Βόλο αποπειράθηκαν να κλέψουν και δεύτερη γυναίκα, όμως δεν βρήκαν κάτι και απομακρύνθηκαν.

Κατά την παραμονή τους στην πόλη, τουλάχιστον άλλοι τρεις ηλικιωμένοι είχαν απευθυνθεί στην Αστυνομία καταγγέλλοντας ύποπτη προσέγγιση από τρεις γυναίκες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου