ΤΟΠΙΚΑ

Παραδειγματικές τιμωρίες από το Τριμελές Βόλου για υποθέσεις βίας στο σπίτι

παραδειγματικές-τιμωρίες-από-το-τριμ-272406

Στο ακροατήριο του Τριμελούς χθες δύο διαφορετικές υποθέσεις

Ποινές φυλάκισης άνω του ενός έτους σε δύο διαφορετικές υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, που παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο μετά από μηνύσεις, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Οι παθούσες περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την τραυματική εμπειρία που βίωσαν και δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφταν θύματα κακοποίησης και βίας.

Συγκεκριμένα, στη μία υπόθεση κατηγορούμενος ήταν 42χρονος κάτοικος Πηλίου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, που σημειώθηκε στις 29 Μαρτίου. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, μετατρεπόμενη προς δέκα ευρώ ημερησίως, κρίνοντάς τον ένοχο.

Ο καταδικασθείς χτύπησε τη σύντροφό του και τις προκάλεσε κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός της και συγκεκριμένα στο κεφάλι, τον θώρακα και το πόδι.

Η παθούσα ηλικίας 40 ετών ενημέρωσε ότι τη χτυπούσε και άλλες φορές.

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο για να απολογηθεί για τις πράξεις του και καταδικάστηκε ερήμην.

Στη δεύτερη υπόθεση, κατηγορούμενος ήταν ημεδαπός 44 ετών κάτοικος σε περιφερειακό Δήμο της Μαγνησίας. Ο κατηγορούμενος, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών με την ποινή να επιδέχεται έφεσης, κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και για εξύβριση, που σημειώθηκαν στις 11 Οκτωβρίου.

Η πρώην σύζυγός του ηλικίας 34 ετών κατάθεσε στο δικαστήριο ότι εκείνος τη χτύπησε στο κεφάλι και στην έσυρε από τα μαλλιά. Ακόμη είπε ότι τραυματίστηκε και ότι μετέβη στο Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αντίθετα ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Ισχυρίστηκε ότι η πρώην σύζυγός του χτύπησε μόνη της και ότι εκείνος δεν έφερε καμία ευθύνη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου