Σε Ζαγορά, Αγιά και Μακρινίτσα τα μέγιστα ύψη βροχής πανελλαδικά

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-11, 21:38:28
Σε Ζαγορά, Αγιά και Μακρινίτσα τα μέγιστα ύψη βροχής πανελλαδικά

Επαληθεύτηκαν οι προγνώσεις, σύμφωνα με τις οποίες ισχυρές και παρατεταμένες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έπλητταν την Ανατολική Θεσσαλία και τα νοτιότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας κατά την Τετάρτη 11/12.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού έως το απόγευμα της Τετάρτης 11/12, τα ύψη αυτά ξεπέρασαν σε κάποιες περιπτώσεις τα 100 χιλιοστά σε διάστημα μικρότερο του εικοσιτετραώρου.

Πιο συγκεκριμένα, και ενώ οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, στη Ζαγορά Πηλίου το ύψος βροχής έφτασε τα 158 χιλιοστά  βροχής, στην Αγιά Λάρισας τα 134 χιλιοστά και στη Μακρινίτσα τα 126 χιλιοστά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το meteo.gr, σημαντική παράμετρος στη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση ισχυρών και πιθανώς επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, πέρα από την επιτυχημένη πρόγνωση, αποτελεί η παρακολούθηση των φαινομένων. Αυτή απαιτεί, μεταξύ άλλων, ένα πυκνό δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών καθώς και συστήματα παρακολούθησης των φαινομένων στη ατμόσφαιρα, όπως το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς με τη χρήση τους οι επιστήμονες είναι σε θέση να παρακολουθούν τα καιρικά φαινόμενα και να ενημερώνουν άμεσα και με εγκυρότητα για την εξέλιξή τους κατά τις επόμενες ώρες.

Ο χάρτης που ακολουθεί παρουσιάζει την πυκνότητα των κεραυνικών χτυπημάτων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλίας.

[meteo.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=