ΤΟΠΙΚΑ

Κάθοδος συνταξιούχων της Μαγνησίας στην Αθήνα

κάθοδος-συνταξιούχων-της-μαγνησίας-σ-272895

Θα συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στις περικοπές

Δυναμικό «παρών» στο πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στην Αθήνα το ερχόμενο Σάββατο, ευελπιστούν να δώσουν οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας, που αναχωρούν από τον Βόλο για την πρωτεύουσα στις 06.30 το πρωί της ίδιας μέρας από το δημαρχείο του Βόλου.

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία που θα καταλήξει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κύρια αιτήματα της νέας αυτής κινητοποίησης να επιστραφούν τα αποθεματικά των Ταμείων, να αποκατασταθούν οι περικοπές, να επανέλθει με νομοθετική ρύθμιση η 13η και η 14η σύνταξη και να καταβληθεί Δώρο Χριστουγέννων.

Εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων της Μαγνησίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες απεύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

«Πρέπει όλοι να σηκωθούν από τον καναπέ και παλέψουν για να πάρουν πίσω όσα κόπηκαν από τις συντάξεις τους τα χρόνια της κρίσης», επισήμανε ο Θανάσης Κοντονίνας, πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ, ενώ εκ μέρους του συλλόγου συνταξιούχων του Δημοσίου ο πρόεδρος Χάρης Ρούσσης επισήμανε ότι με τις κινητοποιήσεις που έγιναν, οι συνταξιούχοι πρόλαβαν την αναστολή της προσωπικής διαφοράς και ότι το συνταξιουχικό κίνημα παλεύει για την κατάργηση των μνημονίων νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση.

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου συνταξιούχων τσιμέντου Κώστας Μαργαρίτης κάλεσε όλα τα σωματεία και τη νεολαία να συνδράμουν στον αγώνα των συνταξιούχων, ενώ ο Κώστας Γερογιάννης, γραμματέας των συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΕΒΕ – ΤΣΑ, με τη σειρά του εκτίμησε πως το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα λειτουργήσει πιεστικά προκειμένου η κυβέρνηση να καταβάλλει δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους.

Τέλος, ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ, εκτίμησε ότι έρχονται νέες επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό και κάλεσε τους συνταξιούχους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου