ΤΟΠΙΚΑ

«Ασαφής η απάντηση του ΥΠΕΣ για τις αυξήσεις δημοτικών τελών»

ασαφής-η-απάντηση-του-υπεσ-για-τις-αυξ-272910

Τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, με αφορμή ερώτηση που είχε καταθέσει

«Προκειμένου να αποφευχθεί η υπέρμετρη επιβάρυνση των συγκεκριμένων δημοτών και αναγνωρίζοντας τη μη, έως σήμερα, διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων των δήμων και του Υπουργείου Οικονομικών, το Υπουργείο εξετάζει το όλο θέμα (όπως, αναδρομική καταβολή, απαλλαγή των ανωτέρω οφειλών από πρόστιμα και δυνατότητα εξόφλησης αυτών σε δόσεις) και θα αναλάβει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες, με κύρια επιδίωξη την ομαλή ενσωμάτωση των νέων δυνατοτήτων στις συνήθεις διαδικασίες που εφαρμόζουν οι δήμοι για την είσπραξη των εσόδων τους.»

Αυτό επισημαίνει σε απάντησή του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, με θέμα τις αυξήσεις δημοτικών τελών και την αναδρομική καταβολή σε περιπτώσεις αναντιστοιχίας των τ.μ. που δηλώθηκαν στο Ε9 με αυτά που δηλώθηκαν σε δημοτικές αρχές και ΔΕΗ.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως η συγκεκριμένη απάντηση δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα, ως προς το πώς θα επιλυθεί το θέμα που έχει ανακύψει και επικαλείται προγενέστερες δηλώσεις του κ. Θεοδωρικάκου σύμφωνα με τις οποίες «για τυχόν αποκλίσεις των δηλωμένων τετραγωνικών στη ΔΕΗ και των πραγματικών, δε θα πληρωθούν αναδρομικά τέλη ή πρόστιμα καθησυχάζοντας την ανησυχία μεγάλου αριθμού ιδιοκτητών ακινήτων σε όλη την Ελλάδα».

«Στην απάντησή του στην ερώτηση που υπέβαλα, ωστόσο, το Υπουργείο φέρεται να «εξετάζει το όλο θέμα» χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο αναδρομικής καταβολής, όπως επίσης και λύσεις για τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών για τις οφειλές που θα προκύψουν, όπως απαλλαγή από πρόστιμα και δυνατότητα εξόφλησης αυτών με δόσεις. Μένει να δούμε, λοιπόν, αν το tweet του κ. Θεοδωρικάκου ή η επίσημη απάντηση δια χειρός Υφυπουργού θα εκφράσουν τελικά την επίσημη θέση και απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών», καταλήγει ο βουλευτής Μαγνησίας ζητώντας να αποσαφηνιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου