Στο πλευρό των καθαριστριών ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-11, 15:30:48
Στο πλευρό των καθαριστριών ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού

Αίτημα στην πρυτανεία να προχωρήσει στη μονιμοποίησή τους

 

Την πλήρη στήριξή του στα αιτήματα των καθαριστριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζει το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ζητώντας «να μπει τέρμα στην ομηρία των εργαζομένων».

Τα μέλη ΔΕΠ ενώνουν την φωνή τους με τις καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να παραδώσει σε εργολάβους την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των χώρων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, προτάσσεται το αίτημα «καμιά απόλυση, μονιμοποίηση όλων», το οποίο ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα αιτήματα των καθαριστριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης πως «οι εργολαβίες, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας με ημερομηνία λήξης όπως και οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, είναι πόρτα για δουλειά για λίγους μήνες και μετά επιστροφή και πάλι στην ανεργία με πρόσχημα ότι δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα και κριτήρια».

Τα μέλη ΔΕΠ επισημαίνουν ότι «οι υπάλληλοι στην καθαριότητα, αλλά και στη φύλαξη και τη συντήρηση των πανεπιστημίων, οι συμβασιούχοι σε διοικητικές και άλλες υπηρεσίες, παραμένουν εδώ και χρόνια σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας, ψεύτικων υποσχέσεων» και ζητούν τη μονιμοποίησή τους.

Σημειώνεται τέλος, πως μεθαύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ο σύλλογος καθαριστριών - καθαριστών συγκαλεί γενική συνέλευση στις 18.00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, Μακρινίτσης 38, για το θέμα που έχει ανακύψει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=