ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα στη γενοκτονία του Πόντου από μαθητές του «Αγίου Ιωσήφ»

αφιέρωμα-στη-γενοκτονία-του-πόντου-απ-273043

Ιστορικές μνήμες της νεότερης περιόδου ζωντάνεψε η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Σχολείο «Αγιος Ιωσήφ». Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν την ανθρωπότητα.

Σε συνεργασία με την Ενωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας, οι μαθητές της ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Αγιος Ιωσήφ» παρουσίασαν αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό, ταξίδεψαν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους στον χώρο και τον χρόνο και στα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν, αλλά και ατσάλωσαν τις ψυχές.

Παρών στην εκδήλωση ο Κωνσταντίνος Περκουλίδης, πρόεδρος της Ενωσης Ποντίων, ο οποίος δίδαξε στα παιδιά παραδοσιακούς χορούς, που στη συνέχεια παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, με τη συνοδεία του Γ. Παυλίδη, που έπαιξε και τραγούδησε ποντιακά τραγούδια.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ριέλας Γκαβανίδου και Τάνιας Γκόγκα, παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, τιμώντας τους Ελληνες του Πόντου και αποδεικνύοντας ότι και η νέα γενιά φροντίζει να μη σκεπάσει η λήθη τα γεγονότα.

Επωδός της εκδήλωσης η επισήμανση των παιδιών ότι «η γενοκτονία είναι λέξη βαριά και σημαίνει τον αφανισμό μιας ολόκληρης φυλής με βίαιο και συστηματικό τρόπο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου