ΤΟΠΙΚΑ

Τράπεζα αίματος στο Τμήμα Γεωπονίας του Π.Θ.

τράπεζα-αίματος-στο-τμήμα-γεωπονίας-τ-273097

Δεκάδες φοιτητές συμμετείχαν στη χθεσινή δράση αιμοδοσίας

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε χθες στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη θερμή ανταπόκριση φοιτητών, αλλά και προσωπικού να αποτυπώνεται στις 21 φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν. Η δράση είχε ως στόχο να ενισχύσει την τράπεζα αίματος του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών, που έχει συνδράμει με 100 φιάλες σε δεκάδες περιπτώσεις, προσφέροντας το πολύτιμο δώρο της ζωής σε καίριες στιγμές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αθρόα ήταν η συμμετοχή των φοιτητών στη χθεσινή πρωτοβουλία αλληλεγγύης, με τους φοιτητές που συμμετείχαν να εκφράζουν έμπρακτα την ανταπόκρισή τους σε ένα ακόμη κάλεσμα κοινωνικής προσφοράς.

Η κινητή μονάδα αιμοληψίας βρέθηκε χθες το πρωί στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, με τη ροή των φοιτητών και του προσωπικού που συμμετείχε να σημειώνεται μέχρι το μεσημέρι.

Η τράπεζα αίματος, που λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2012, συστάθηκε επί κοσμητείας της Μαρίας Σακελλαρίου – Μακραντωνάκη, η οποία στήριξε την προσπάθεια, με τους επόμενους κοσμήτορες του Τμήματος να στηρίζουν επίσης τον κοινό στόχο.

Στην επιτροπή της αιμοδοσίας συμμετέχουν η Ευλαλία Κουφοστάθη ΕΔΥΠ του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και η Αναστασία Μαντούδη γραμματέας της σχολής.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Κουφοστάθη ανέφερε ότι: «Πρόκειται για τη μοναδική τράπεζα αίματος που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και καλύπτει τις ανάγκες τόσο των φοιτητών, όσο και του προσωπικού και των συγγενών τους, αλλά και όπου ακόμη παραστεί ανάγκη».

Μέχρι στιγμής έχουν βοηθηθεί περιπτώσεις νέων, καρκινοπαθών, απλές περιπτώσεις εγχειρήσεων, αλλά και πολύ δύσκολες. «Πέρα από το περιβάλλον του Πανεπιστημίου, υπάρχουν αιτήματα και από την ευρύτερη κοινωνία και αν προκύπτει κάποιο περιστατικό που έχει αναφερθεί, προσπαθούμε να το καλύψουμε», είπε η κ. Κουφοστάθη.

Οι δράσεις αιμοδοσίας έχουν ως αποδέκτες τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο και οι φοιτητές προσέρχονται με συγκινητική προθυμία, για να προσφέρουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε όποιον το έχει ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου